Life

Ce conține, de fapt, laptele Pilos de la Lidl. Românii îl cumpără în fiecare zi li pentru că e la ofertă și are un preț bun. Prea puțini se uită pe etichetă

Ce conține, de fapt, laptele Pilos de la Lidl? E la ofertă mai mereu, iar românii îl cumpără zilnic, fără să se mai uite însă și pe etichetă.
06.04.2024 | 14:00
Ce contine de fapt laptele Pilos de la Lidl Romanii il cumpara in fiecare zi li pentru ca e la oferta si are un pret bun Prea putini se uita pe eticheta
Ce conține, de fapt, laptele Pilos de la Lidl. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce conține, de fapt, laptele Pilos de la Lidl? Mai toată lumea îl cumpără când ajunge în magazine. Are un preț imbatabil, față de alte branduri concurente și de asemenea, deseori este la ofertă.

Ce conține, de fapt, laptele Pilos de la Lidl

Lidl este lanțul de magazine adorat de o mulțime de români. La fel ca și alți retaileri, Lidl are și anumite mărci care nu se găsesc decât aici. Exemplu este chiar celebra marcă de lactate Pilos.

ADVERTISEMENT

Produsele de la Pilos vândute la Lidl sunt mult mai ieftine. De asemenea, avem și din ce alege. De la iaurturi, până la lapte, în funcție de preferințe și nu numai. Și totuși ce conține laptele Pilos de la Lidl?

Câte persoane au citit vreodată eticheta? Asta s-a întrebat și președintele Asociației Pro Consumatori (APC), conf. univ. dr. Costel Stanciu. El a dezvăluit la un moment dat că românii sunt atrași de prețul mic pentru un litru de lapte, astfel că nu mai stau să se uite pe ambalaj.

ADVERTISEMENT

Ce au descoperit specialiștii de la APC

Acesta este și motivul pentru care laptele Pilos de la Lidl se vinde cel mai bine, dar și cel mai repede. Iată că specialiștii au vrut să afle mai multe și au efectuat câteva analize asupra acestui produs. Ce s-a descoperit la final?

În urma cercetătorilor efectuate, APC a dezvăluit că laptele Pilos de la Lidl conține lapte de vacă pasteurizat, omogenizat cu o grăsime de 2,0%. Și există o diferență mare între laptele standardizat și cel nestandardizat.

ADVERTISEMENT

Nu ne pune sănătatea în pericol, într-adevăr. Pe de altă parte, specialiștii spun că românii s-ar putea orienta către produse de calitate superioară. Cel mai bun lapte pentru organism rămâne cel nestandardizat.

„Din păcate, 99% dintre cei care consumă frecvent lapte nu știu să facă diferența, pe baza informațiilor trecute pe etichetă, între un lapte standardizat și unul nestandardizat, așa cum îl dă vaca. Acest lucru reiese foare clar din oferta de lapte de consum existentă la vânzare în marile structuri comerciale”, a spus președintele APC, conf. univ. dr. Costel Stanciu.

ADVERTISEMENT

Și nu doar laptele Pilos vândut în magazinele Lidl a fost analizat. Există și alte mărci celebre care au făcut parte din acest studiu. Se pare că singurele produse vândute în stare nestandardizată au fost cele vândute de „Lăptăria cu caimac” și Muller.

ADVERTISEMENT