News

Ce conține meniul de 74 de lei cu care poți să trăiești o săptămână. Ce alimente trebuie să cumperi și ce să mănânci zilnic

Alimentele incluse în meniul de 74 de lei cu care poți să trăiești o săptămână. Românii caută soluții pentru a face față scumpirilor.
31.03.2024 | 15:00
Ce contine meniul de 74 de lei cu care poti sa traiesti o saptamana Ce alimente trebuie sa cumperi si ce sa mananci zilnic
Meniul de 74 de lei cu care poți să trăiești o săptămână. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meniul de 74 de lei cu care poți să trăiești o săptămână. Explozia prețurilor la alimente, din ultimul an, obligă românii să scoată tot mai mulți bani din buzunare atunci când merg la cumpărături. Deși salariile și pensiile au fost majorate, banii tot nu ajung având în vedere scumpirile.

Meniul de 74 de lei cu care poți să trăiești o săptămână

În acest context, unii români caută soluții pentru a face față cheltuielilor. Când vine vorba de cumpărarea alimentelor, pentru a găti familiei, multe persoane, care vor să economisească, întâmpină dificultăți.

ADVERTISEMENT

Ba chiar, problema alimentelor scumpe a ajuns să fie intens discutată și pe rețelele de socializare. O astfel de discuție a apărut pe Reddit. O tânără a dezvăluit cum arată meniul ei, pe o săptămână, pentru care nu lasă mai mult de 75 de lei la magazinele alimentare.

Românca l-a numit „un meniu pentru supraviețuire”, dar a ținut să precizeze că nu este neapărat sănătos. Acesta nu include toți macronutrienții necesari organismului. Femeia spune că nu recomandă ca acest experiment să fie făcut mai mult de două luni.

ADVERTISEMENT

„Că tot a menționat cineva aici de mâncare cu 10 lei pe zi, m-am gândit să fac experimentul ăsta și am niște idei. (…) E indicat să nu faceți acest experiment mai mult de o lună-două, dacă țineți la sănătatea voastră.

Dar știu că sunt și persoane care trec printr-un impas în viață, ori vor să economisească la sânge, așa că, cred că e utilă alternativă asta pentru o perioadă”, a scris tânăra, potrivit România TV.

ADVERTISEMENT

Ce alimente a cumpărat tânăra

Femeia spune că a cheltuit 74 de lei pentru meniul cu care poți să trăiești o săptămână, adică 10,6 lei pe zi. Suma de bani a fost suficientă pentru a cumpăra o pâine (2 lei), 150 de grame de salam Victoria (6 lei), telemea (15 lei), o salată (3 lei).

De asemenea, a achiziționat 2 mix legume pentru ciorbă (4,8×2 lei), un pui întreg (15 lei) și un plic de borș magic (3,3 lei). A mai luat o pungă de tăieței (1,5 lei), un kilogram de fasole (7 lei), cârnați cabanos la vrac (7 lei), o pungă de paste (2 lei) și un kilogram de cartofi (3 lei).

ADVERTISEMENT

Tânăra a arătat din ce ar putea fi format meniul zilnic, pentru o săptămână, din respectivele alimente. „Mic dejun pe care îl puteți mânca zilnic: 2 felii de pâine, o felie de salam, o felie de telemea. 2-3 frunze de salată + cafea (Să ne imaginăm că aveți în casă. Sau ceai)

Prânzul pentru 3 zile: ciorbă din resturi/tacâmuri de pui de la puiul întreg, făcută cu mix de legume pentru ciorbă, borș magic. Tăiței + pâine.

Prânzul pentru 4 zile: fasole cu cârnați, ceapă + cealaltă pungă de legume pentru ciorbă (merge).

Cină pentru 4 zile: 2 zile șnițele (din pieptul puiului. Ne imaginăm că aveți puțină făină prin casă ori mergem la vecini), 2 zile pulpele.

Lângă putem adaugă niște cartofi la cuptor/prăjiți (imaginându-ne că aveți deja ulei). Iar restul de 3 zile doar paste cu brânză la cină”, a scris tânăra.

 

ADVERTISEMENT
Tags: