Life

Ce datorie uriașă avea Mioara Roman. Motivul pentru care i se pusese poprire pe pensie

Care sunt restanțele majore pe care le avea Mioara Roman. De ce mama vedetei Oana Roman a ajuns să aibă poprire pe pensie.
23.02.2024 | 08:40
Ce datorie uriasa avea Mioara Roman Motivul pentru care i se pusese poprire pe pensie
Care sunt restanțele majore pe care le avea Mioara Roman. De ce mama Oanei Roman a ajuns să aibă poprire pe pensie. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Ce datorie uriașă avea Mioara Roman. Motivul pentru care i se pusese poprire pe pensie. Mai bine de 10 ani s-a luptat în instanțele de judecată, după ce fost evacuată din vila de protocol din cartierul Primăverii din București.

Care sunt restanțele majore pe care le avea Mioara Roman. De ce mama Oanei Roman a ajuns să aibă poprire pe pensie

Care sunt restanțele majore pe care le avea Mioara Roman. De ce mama Oanei Roman a ajuns să aibă poprire pe pensie, dar și despre ce sumă este vorba, de fapt. Dezvăluirea făcută de fiica sa cea mică, în urmă cu ceva vreme.

ADVERTISEMENT

La începutul anului 2011 fosta profesoară de limba arabă afla că trebuie să se mute din casa din Primăverii, în care a locuit în perioada în care fostul soț, Petre Roman, ocupa funcția de prim-ministru al României.

Ani la rând nu a scăpat de procesul cu Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS), care i-a cerut să achite chiria restantă din noiembrie 2008 şi până în ziua în care a fost evacuată.

ADVERTISEMENT

Din păcate, Mioara Roman a pierdut procesul cu instituția și a fost nevoită să plătească o sumă uriașă. Conform contractului, pentru vila de 180 de metri pătraţi şi terenul aferent de aproape 1.000 de metri pătraţi, mama Oanei Roman plătea o chirie de 2.000 de lei pe lună.

Acesta este motivul principal pentru care s-a ales cu porprie. Fiica sa cea mică a confirmat că fosta soție a lui Petre Roman trebuie să achite 300.000 de euro, care i-au fost reținuți până acum din pensia pe care o primea de la stat.

ADVERTISEMENT

Mioara Roman, datoare cu 300.000 de euro

„Mama are și acum poprire jumătate din pensie, restanța totală fiind de 300.000 de euro. Ea are acele procese vechi, cu RAAPPS-ul, care nu se mai termină.”, spunea Oana Roman la un moment dat, conform evz.ro.

„Oricum i-au luat un sfert din pensie. S-a întâmplat mai demult, nu acum. Nu știu cu cât mai rămâne mama mea din pensia sa. Tot ceea ce știu e că dintr-un întreg ei îi rămân trei sferturi din bani şi un sfert din pensia ei îi este luat lună de lună.

ADVERTISEMENT

Pentru cât a muncit, pensia sa nu este mare. Mama are 52 de ani de muncă pe cartea de muncă”, a completat fiica regretatei Mioara Roman, mai arată sursa citată anterior. Oana Roman riscă să piardă și averea de la mătușa sa, Georgescu Rodica Lenuța.

ADVERTISEMENT