Sport

Ce decizie a luat Leo Messi în privința naționalei. Starul argentinian este în continuare accidentat

Leo Messi este în continuare accidentat. Ce decizie a luat starul lui Inter Miami înaintea meciurilor echipei naționale în calificările Mondialului din 2026.
04.10.2023 | 10:44
Ce decizie a luat Leo Messi in privinta nationalei Starul argentinian este in continuare accidentat
Ce decizie a luat Lionel Messi cu privire la naționala Argentinei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Leo Messi s-a accidentat la debutul Argentinei în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2026. Septuplul Balon de Aur a fost titular și a marcat golul victoriei în Argentina – Ecuador, însă nu a fost în lot la următoarea partidă a naționalei lui Lionel Scaloni, scor 3-0 cu Bolivia.

Ce decizie a luat Leo Messi în privința naționalei. Starul argentinian este în continuare accidentat

Ulterior, Leo Messi a jucat doar 37 de minute în ultimele 5 partide la Inter Miami și riscă să ajungă la cea mai mare pauză competițională din carieră. Starul argentinian ar putea rata un nou duel cu Chiago Fire pe 5 octombrie.

ADVERTISEMENT

În ciuda accidentării, Leo Messi nu are de gând să rateze următoarele două meciuri ale Argentinei din campania de calificare la Campionatul Mondial din SUA, Mexic și Canada. Campioana mondială o înfruntă pe teren propriu pe Paraguay (13 octombrie) și în deplasare pe Peru (18 octombrie).

Conform publicației argentiniene TyC Sports, Leo Messi a luat decizia de a merge la națională pentru meciurile de la mijlocul lunii octombrie. Prezența lui Messi la meciul cu Chiago Fire este sub semnul întrebării, însă potrivit sursei menționate, Messi are de gând să evolueze câteva minute în meciul Inter Miami – Cincinnati (8 octombrie). Ulterior, Messi va zbura în Argentina.

ADVERTISEMENT

Reveniri importante la naționala Argentinei

Argentina are punctaj maxim după primele două etape din calificările la Mondialul din 2026. Naționala lui Lionel Scaloni ocupă locul 2, cu 6 puncte, la egalitate cu liderul Brazilia. Angel Di Maria s-a accidentat în meciul celor de la Benfica împotriva lui Inter în grupele Champions League și ar putea rata următoarele două meciuri ale Argentinei.

Totuși, Lionel Scaloni se va putea baza pe jucători importanți care au lipsit la debutul în preliminarii din cauza accidentărilor. Paulo Dybala și Marcos Acuna vor reveni în lotul campioanei mondiale.

ADVERTISEMENT

Totodată, Rodrigo De Paul va fi convocat, în ciuda dubiilor care au existat în jurul prezenței la naționala Argentinei în urma unei probleme musculare. Deși nu are meciuri în picioare la Tottenham, Giovani Lo Celso ar urma să fie convocat. Lisandro Martinez și Gerónimo Rulli vor absenta din cauza unor accidentări.

Inter Miami nu câștigă fără Leo Messi

Accidentarea lui Leo Messi s-a resimțit atât în jocul lui Inter Miami, cât și la nivelul rezultatelor. Fără Messi pe teren, Inter Miami a câștigat cu Sporting Kansas (3-2), însă a remizat cu Orlando City (1-1) și New York City (1-1) și a pierdut finala US Open Cup cu Houston Dynamo (1-2).

ADVERTISEMENT

În victoria cu Toronto, scor 4-0, Leo Messi a jucat 37 de minute. Formația finanțată de David Beckham și frații Mas luptă pentru calificarea în play-off-ul MLS. Inter Miami se află la patru puncte de locul 9 în clasamentul Conferinței de Est, care asigură prezența în „șaisprezecimile” competiției.

  • Chicago Fire, Cincinnati și Charlotte sunt ultimele adversare ale lui Inter Miami din sezonul regulat al MLS

  • Cotă NETBET pentru Inter Miami: 1,26 este cota pentru „12” la meciul Chicago Fire – Inter Miami
ADVERTISEMENT