ADVERTISEMENT
News

Ce diagnostic a primit senatorul Virginel Iordache după ce a fost transferat cu elicopterul SMURD de la Suceava – UPDATE

Autori: Catalin Nae, Dan Suta | 23.05.2019 | 10:24
Ce diagnostic a primit senatorul Virginel Iordache după ce a fost transferat cu elicopterul SMURD de la Suceava - UPDATE
Medicii din Capitală i-au pus un diagnostic lui Virginel Iordache. Sursa foto: nationalisti.ro

S-a aflat ce diagnostic a primit senatorul Virginel Iordache, cel care s-a confruntat cu serioase probleme de sănătate și a fost transferat cu elicopterul SMURD de la Suceava la București. Politicianul a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală unde a primit și verdictul din partea medicilor.

ADVERTISEMENT

Update: Senatorul a reacționat la cele apărute în presă, prin intermediul unui comunicat, în care explică ce a avut.

Ce spune senatorul Virginel Iordache despre problemele avute

Senatorul  Virginel  Iordache a fost internat la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava în data de 14 mai 2019, unde a fost supus unor investigații medicale. Ca urmare lipsei diagnosticului concludent și fiind suspectat de meningită  bacteriană, cu  o stare de sănătate vizibil alterată, în data de 16 mai 2019 medicii au hotărât transferul acestuia la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București. Din fericire, în urma investigațiilor amănunțite a fost infirmată suspiciunea de infecție cu meningococ.

ADVERTISEMENT

Decizia transportării de urgență cu elicopterul a pacientului, dată fiind starea degradată a sănătății acestuia, a aparținut exclusiv medicilor spitalului Sfântul Ioan cel Nou din Suceava. Apreciem profesionalismul  personalului medical din spitalele din Suceava și București și totodată le mulțumim și le suntem recunoscătorii. Senatorul Virginel Iordache nu a făcut nici o cerere referitoare la un transport preferențial pentru transferul intraspitalicesc, interacțiunea cu personalul medical a fost una de respect reciproc, neexistând nici un episod din cele relatate nerealist în presă.

Diagnostic pentru Virginel Iordache: enteroviroză

Presa din Suceava scrie că senatorul Iordache nu avea încredere în diagnosticul primit de la medicii bucovineni. Acesta a aflat în București că a contactat enterovirus. Jurnaliștii suceveni îl critică pe acesta pentru că a ignorat medicii suceveni și au scris că ”e mișto să fii senator”, căci oamenii de rând nu își permit luxul de a zbura în București dacă nu le inspiră încredere tratamentul din spitalul local.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost diagnosticat cu enterovirus însă într-o formă ușoară a acestuia. Senatorul a acuzat o severă durere de cap și s-a confruntat cu diareea, notează Obiectiv de Suceava. Acesta fusese neîncrezător în profesionalismul medicilor de la Spitalul Județean Suceava, unde s-a prezentat prima oară din cauza afecțiunii sale.

Virginel Iordache este senator PSD. Sursa foto: Suceava LIVE

Câteva lucruri bine de știut despre enteroviroză

Infecția cu enteroviroză se caracterizează prin dureri toracice care se amplifică la tuse. Persoanele diagnosticate cu acest virus acuză dificultăți de respirare, dureri de cap extrem de puternice, convulsii, stări diareice, înroșirea ochilor urmată de tulburări ale vederii. Pe toată durata infecției, pacientul trebuie să se hidrateze corespunzător, să consume multe lichide.

ADVERTISEMENT

La unele persoane, enteroviroza poate cauza conjunctivită hemoragică acută. În mod obișnuit, boala trece în termen de 7 până la 10 zile după urmarea unui tratament corespunzător. Starea ochilor se ameliorează, în general, după primele trei zile de la începerea tratamentului. Tratamentele oferite de doctori sunt simptomatice, căci nu există medicamente speciale pentru tratarea enterovirozei.

Senatorul Virginel Iordache este ales în Parlamentul României pe listele PSD. Din anul 2018 este membru al Comisiei pentru Învățământ, Tinerete, Știință și Sport. Acesta activează și în Comisia pentru comunicații și tehnologia informației. Este membru al grupurilor de prietenie cu Ucraina, Lituania și Finlanda.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!