Life

Ce faci dacă ai uitat parola rețelei wireless. Trucul care te ajută să o recuperezi rapid

Ce faci dacă ai uitat parola rețelei wireless? Există un truc care te ajută rapid să o recuperezi, așa că poți uita de o astfel de problemă.
04.05.2023 | 19:59
Ce faci daca ai uitat parola retelei wireless Trucul care te ajuta sa o recuperezi rapid
Ce faci dacă ai uitat parola rețelei wireless. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Poate ai uitat parola rețelei wireless, ori ai pierdut bilețelul pe care o aveai notată. Iar fără parolă, evident că nu te mai poți conecta la rețeaua ta. Ce poți afce în această situație? Există un truc simplu pe care trebuie să îl știi.

Ce faci dacă ai uitat parola rețelei wireless

Înainte de toate este bine să știm cât de importantă este securizarea sursei personale de internet. Dacă vrei ca persoanele neautorizate să nu se conecteze la rețeaua wireless, ar fi bine să optezi pentru o parolă. Deseori routerele vin instalate cu una, însă o poți schimba.

ADVERTISEMENT

În momentul în care mai multe persoane sunt conectate la aceeași rețea, aceasta poate funcționa mai greu. De asemenea, având în vedere că abonamentul este plătit de tine, cu siguranță nu ți-ar plăcea ca și alți necunoscuți să se bucure de el.

Și totuși ce faci dacă ai uitat parola rețelei wireless? Nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că o poți recupera. Chiar și așa, important de menționat este și ce parolă alegem. Nu trebuie neapărat să optăm pentru ceva simplu.

ADVERTISEMENT

Mai degrabă luăm niște cifre, ori date importante pentru noi pe care să le transformăm într-o parolă. Așa, ne va fi mult mai ușor să ne-o amintim. Și notată pe telefon sau pe un bilet, parola noastră poate să fie în siguranță.

Dacă totuși ai uitat parola rețelei wireless chiar și așa, nu-ți face griji. Nu trebuie să apelezi la furnizorul tău de internet, ci poți să faci totul de unul singur, într-un mod cât se poate de rapid. Este vorba despre programul WirelessKeyView.

ADVERTISEMENT

Cum poți să îți recuperezi ușor parola de la routerul wireless

Acest program poate fi descărcat de pe mai multe site-uri și este gratuit. De asemenea, el este și extrem de ușor de utilizat. Important este însă să descarci versiunea potrivită pentru sistemul tău de operare.

Acest program poate fi găsit și pentru versiunea de 32 de biți, fie în versiunea de 64 de biți. Care sunt pașii prin care poți să îți recuperezi parola? Odată ce ai descărcat gratuit programul, trebuie să îl instalezi.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, după ce programul este instalat vei intra în el și ți se va deschide o fereastră care conține toate rețelele Wi-Fi la care computerul a fost conectat. Iar vestea bună este că fiecare rețea va avea în dreptul ei și parola utilizată.

În acest mod vezi ce parolă aveai la rețeaua de acasă și de asemenea, te poți reconecta și la alte rețele dacă ai uitat parolele. Și ce este interesant e faptul că nu trebuie să soliciți ajutor din partea furnizorului tău de internet.

ADVERTISEMENT