News

Ce funcție i-a dat Marcel Ciolacu lui Victor Ponta. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Ex-premierul Victor Ponta va ocupa o funcție importantă. Marcel Ciolacu a luat o decizie importantă în privința politicianului.
18.08.2023 | 22:15
Ce functie ia dat Marcel Ciolacu lui Victor Ponta Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial
Victor Ponta va ocupa o funcție importantă. Foto: Colaj Fanatik/Hepta.
ADVERTISEMENT

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, a fost desemnat în calitate de consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu pe probleme economice internaționale. Decizia  a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ex-premierul va ocupa o funcție importantă

Premierul Marcel Ciolacu a recunoscut expertiza și cunoștințele în domeniul economic acumulate de Victor Ponta în timpul mandatelor sale anterioare. Această numire strategică are scopul de a beneficia de experiența și perspectiva sa în abordarea chestiunilor economice complexe cu impact internațional.

ADVERTISEMENT

Surse politice au dezvăluit pentru știrile pro tv că această mișcare a Partidului Social Democrat reflectă nu doar recunoașterea meritelor lui Ponta, ci și intenția de a-l implica într-un mod semnificativ în viitorul politic al partidului. Conform acestor surse, Victor Ponta ar urma să ocupe un loc important pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc în 2024.

Victor Ponta, care a fost prim-ministru al României în perioada 2012-2015 și președinte al PSD între 2010 și 2015, este în prezent liderul formațiunii politice Pro România. Ponta și-a încheiat mandatul de prim-ministru în urma protestelor stradale din noiembrie 2015, declanșate în urma tragediei din clubul Colectiv.

ADVERTISEMENT

“Am fost ținta cea mai importantă. Toate dosarele care s-au făcut au fost cu target pe mine și pe cei apropiați. Moartea tragica a unor oameni a fost folosită de unul care își încheie al doilea mandat de președinte al țării”, a remarcat Victor Ponta.

Îi înțeleg pe toți cei care au fost dezamăgiți de mine pentru că mi-am dat demisia după Colectiv. Nu voiam ca moartea unor oameni să fie folosită în mod politic”, a mărturisit Victor Ponta.

ADVERTISEMENT

Ciolacu, despre succesele fostului premier

Marcel Ciolacu a subliniat anterior realizările guvernului Ponta, afirmând că acesta a contribuit semnificativ la gestionarea țării. Cu toate acestea, Ciolacu a menționat că atât Ponta, cât și predecesorul său, Liviu Dragnea, au comis greșeli semnificative care au lăsat urme în viața politică a țării.

“Nu m-a forțat nimeni să demisionez, ci a fost prea mult. Se întâmplase evenimentul cu Gabi Oprea care i-a omorât pe polițiști, iar eu i-am omorât pe oamenii din Colectiv. Trebuiau să moară oameni numai să plece guvernul meu.

ADVERTISEMENT

Din păcate, de atunci și până acum am avut 9 premieri. Cu siguranță, niciun premier nu a avut curajul meu. Singura mea speranță este că vremurile lui Kovesi s-au dus”, a comentat Victor Ponta, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel.

ADVERTISEMENT