News

Ce funcție va ocupa Sorin Cîmpeanu după demisia de la Ministerul Educației: ”Sunt bucuros să revin cu toate forțele”

Fostul ministru al educației, Sorin Cîmpeanu, s-a adresat recent studenților de la USAMV și a declarat că este foarte bucuros pentru revenire.
03.10.2022 | 10:20
Ce functie va ocupa Sorin Cimpeanu dupa demisia de la Ministerul Educatiei Sunt bucuros sa revin cu toate fortele
Discursul lui Sorin Cîmpeanu în deschiderea anului universitar
ADVERTISEMENT

În primul discurs ținut după ce și-a prezentat demisia din funcția de ministru al educației, Sorin Cîmpeanu a punctat că este încântat de revenirea la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară.

Ce le-a explicat Sorin Cîmpeanu studenților de la USAMV

Totodată, el a lăsat să se înțeleagă că demisia venită pe fondul acuzațiilor de plagiat are legătură cu promovarea noilor legi ale educației. ”Este o lege care implică multe schimbări, care de multe ori deranjează.

ADVERTISEMENT

Și vedem foarte bine rezistența la schimbare, pe de o parte firească, pe de altă parte mânată de interese care n-au de-a face cu binele studenților și cu binele comunităților universitare.

Sunt mândru de USAMV București, sunt bucuros să revin cu toate forțele în această universitate în care eu la rândul meu m-am format ca student, m-am format ca om, m-am format ca profesor.

ADVERTISEMENT

Le mulțumesc pentru tot ce au făcut pentru formarea mea. Sunt mândru de absolut de tot ceea ce am făcut în cariera mea profesională”, a declarat Sorin Cîmpeanu luni dimineață.

Funcție de conducere după demisie

Conform edupedu.ro, el va reveni la conducerea Consiliului Național al Rectorilor (CNR). Potrivit spuselor președintei interimare a CNR, Diana Moș, asta se va întâmpla datorită unei proceduri clare.

ADVERTISEMENT

Practic, după emiterea ordinului de ministru de încetare a suspendării din funcția de rector, Sorin Cîmpeanu revine la conducerea CNR. Sursa citată arată că doar trei dintre cei 73 de rectori cu drept de vot au anunțat că refuză să îl susțină pe fostul ministru.

Numele lor: Marian Preda (Universitatea din București), Daniel David (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca) și Remus Pricopie (Școala Națională de Studii Politice și Administrative SNSPA).

ADVERTISEMENT

Nu a fost anunțat numărul celor care l-au susținut pe Sorin Cîmpeanu după acuzațiile de plagiat care i-au provocat demisia. Cât timp a fost la conducerea Ministerului Educației, Cîmpeanu s-a suspendat din funcția de rector și prin urmare din cea de președinte al consiliului.

ADVERTISEMENT