Life

Ce i s-a întâmplat Maiei Morgenstern în timpul exploziilor de la Crevedia: ”Au lăsat orice făceau”

Maia Morgenstern a povestit ce i s-a întâmplat în timpul exploziilor de la stația GPL din Crevedia, sâmbătă seara. Actrița este uimită.
27.08.2023 | 21:07
Ce i sa intamplat Maiei Morgenstern in timpul exploziilor de la Crevedia Au lasat orice faceau
Exploziile de la Crevedia au produs două decese. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Maia Morgenstern a avut parte de un moment care a uimit-o în timpul celor trei explozii de la stația GPL din Crevedia, care au avut loc sâmbătă seara. Deflagrațiile au produs moartea a doi oameni, soț și soție, și au rănit zeci de persoane, salvatori și localnici.

Unde se afla Maia Morgenstern în timpul exploziilor de la Crevedia. Ce a uimit-o: ”Au lăsat orice făceau”

Maia Morgenstern și-a relatat experiența pe rețelele de socializare. Într-o postare pe pagina sa de facebook, îndrăgita actriță a mărturisit că medicii de la nunta unde se afla au plecat de îndată la datorie, în urma tragediei din comuna Crevedia, din județul Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Chiar în mijlocul petrecerii, medicii au mers la fața locului sau la spital, pentru că și-au dat seama că este nevoie mare de ajutorul lor. Actrița nu a știut de la bun început ce s-a întâmplat, fiind uimită că sala de nuntă aproape că s-a golit.

” (…) Petreceam fericiți: nuntă, bă! Muzică bună, glume. Râsete. Și iar dans, joc și voie bună. În cel mai bun sens. Și eu? Și eu jucam de mama focului; cam într-un picior (că am fractură de menisc!) da’ nu-i nimic. Și deodată…parcă sala de bal s-a golit.

ADVERTISEMENT

Fără multe discuții, fără explicații. Parcă, spun parcă… Ce s-a întâmplat?! Nu știam, nu-mi era clar. Ce se întâmplă? Doctorii. Doctorii au fost chemați la spitale, care pe unde lucrează”, a scris Maia Morgenstern pe contul său de facebook.

Maia Morgenstern: ”Fără discuții, fără comentarii. Doctorii au plecat”

Pentru că nu știa de ce aproape toți invitații s-au făcut ”nevăzuți”, Maia Morgenstern a încercat să afle. Și-a contactat prieteni doctori și a reușit să afle despre ce este vorba, dar în gabră, căci și aceștia erau într-un ritm alert, pentru a îngriji victimele.

ADVERTISEMENT

”Fără discuții, fără comentarii. Doctorii au plecat. Au lăsat orice făceau, au lăsat timpul liber, au lăsat…Doctorii au plecat la datorie. Au fost chemați unde era nevoie de ei, atunci când era nevoie de ei.

Apoi am încercat sa vorbesc la telefon cu prietenii mei, sa-mi spună, să mă lămurească. N-au avut timp: erau la spital, acolo unde este nevoie de ei. Salvează vieți. Doctori, medici în fiecare clipă a vieții. Nu au alte priorități Doctorii sunt prezenți la datorie. Mulțumim!”, a mai notat Maia Morgenstern.

ADVERTISEMENT

Trei explozii au avut loc, sâmbătă seara, în Crevedia, la o stație de GPL, care funcționa ilegal din 2020. Nu avea autorizație. Evenimentul tragic a luat viața a doi oameni, care locuiau în apropiere. Un soț a făcut infarct când și-a văzut soția cuprinsă de flăcări. Aceasta a fost transportată la spital, dar nu a mai putut fi salvată.

Alte 58 de persoane sunt rănite. Printre acestea se află și salvatori, un număr de 39 de pompieri suferind arsuri. Alte 10 victime sunt într-o stare gravă, iar 9 au fost transportate în spitale din străinătate. Trei mii de locuitori din Crevedia au fost evacuați pe o rază de 800 de metri.

ADVERTISEMENT