Life

Ce i s-a întâmplat unui șofer care a mers cu Dacia Spring pe Transfăgărășan: “Se uita lumea uimită la mine”

Ce i s-a întâmplat unui șofer care a mers cu Dacia Spring pe Transfăgărășan. Cum a fost drumul cu mașina 100% electrică.
19.08.2023 | 10:33
Ce i sa intamplat unui sofer care a mers cu Dacia Spring pe Transfagarasan Se uita lumea uimita la mine
Ce i s-a întâmplat unui șofer care a mers cu Dacia Spring pe Transfăgărășan. Foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Ce i s-a întâmplat unui șofer care a decis să meargă cu Dacia Spring pe Transfăgărășan. Bărbatul a mărturisit că a văzut mulți oameni cum se uitau cu suspiciune la el.

Ce i s-a întâmplat unui șofer care a mers cu Dacia Spring pe Transfăgărășan

Bărbatul a povestit pe rețelele de socializare că a plecat din București direct pe Transfăgărășan. Acesta a povestit traseul său și de câte ori a încărcat mașina care este 100% electrică.

ADVERTISEMENT

Acesta a povestit că prima oprire a făcut-o la Râmnicu Vâlcea, unde a încărcat de 30 de lei. Apoi acesta a oprit la Șelimbăr, unde a făcut plinul de 39 de lei.

Turistul a povestit că singurul lucru care l-a deranjat la începutul urcării pe Transfăgărășan și până la cascada Bâlea Lac au fost au fost privirile celor din jur xare parcă nici nu credeau că a avut curajul să se aventureze acolo.

ADVERTISEMENT

„Până la Porumbacu de jos o ora de mers foarte încet spre deloc (blocau cei ce veneau de la Valea Zânelor spre Sibiu).

Început urcarea pe Transfăgărășan și până la Bâlea Cascadă, totul fără probleme ( în afară de faptul că lumea se uită la mine uimită cum un Spring are curajul să urce pe Transfăgărășan)”, a povestit el.

ADVERTISEMENT

Cum a reușit bărbatul să ajungă acasă

Bărbatul a mai povestit că până la Bâlea Lac a făcut trei ore pe 5 km deoarece era foarte aglomerat, fiind și duminică. Peisajul este de vis, așa că el a compensat timpul pierdut.

„De aici pe cei 5km până la Bâlea Lac am făcut 3 ore. A fost blocat totul dar peisajul a meritat răbdarea. Ajuns sus cu 53% ,am început coborârea.

ADVERTISEMENT

După barajul Vidraru am dat de un urs pe marginea drumului. Ajuns la Curtea de Argeș, am oprit la Lidl, dar surpriză, stația era offline”, a povestit el.

Următoarea încărcare a mașinii a făcut-o în apropiere de București pentru că nu a mai găsit alte stații disponibile de încărcare a mașinilor electrice.

Ajunsese deja la 15% și a făcut o încărcare de 39 de lei. Acesta a povestit că a făcut un total de trei încărcări pentru această călătorie din București pe Transfăgărășan și înapoi, care l-a costat în total 108 lei.

ADVERTISEMENT