News

În cât timp a ajuns un șofer cu o Dacia Spring de la Satu Mare pe litoralul românesc. Mulți au fost uimiți: “Știe să depășească? Mie mi-a fost frică”

Un șofer român al unei mașini Dacia Spring a povestit, pe Facebook, cât timp i-a luat un drum Satu Mare - litoralul românesc. Unii au fost uimiți de performanța vehiculului.
29.07.2023 | 15:05
In cat timp a ajuns un sofer cu o Dacia Spring de la Satu Mare pe litoralul romanesc Multi au fost uimiti Stie sa depaseasca Mie mia fost frica
Câte ore i-a luat unui șofer de Dacia Spring să ajungă de la Satu Mare pe litoralul românesc. Sursa foto: Dacia/Facebook
ADVERTISEMENT

Pe un grup de Facebook destinat șoferilor de Dacia Spring, un român a povestit cât timp i-a luat și ce costuri a suportat pentru a ajunge cu mașina electrică de la Satu Mare până pe litoralul românesc.

Câte ore i-a luat unui șofer de Dacia Spring să ajungă de la Satu Mare pe litoralul românesc

În această perioadă a concediilor, foarte mulți români decid să ajungă pe litoralul românesc al Mării Negre cu mașina proprie. O astfel de decizie a luat și un locuitor din nordul extrem al țării.

ADVERTISEMENT

Fiind și posesor al unei mașini model Dacia Spring, acesta și-a expus, pe un site de socializare, experiența trăită pe o distanță de la Satu Mare spre stațiunea Eforie Nord.

Un drum dus-întors, undeva la 1.700 de km, a fost parcurs de român în 24 de ore. Acesta spune că a avut un consum de 240 kW, așadar o medie de 13,8 kW/100 km. Dată fiind vremea de afară, cum era de așteptat, s-a deplasat cu aerul condiționat în permanență pornit.

ADVERTISEMENT

Scriu pentru cei interesați de o experiență de drum Satu Mare Eforie Nord. Am parcurs 1.740 km dus întors cu un consum de circa 240 kW, consum mediu 13,8 kW/100 km cu AC ul pornit. Am fost 2 persoane și bagajele aferente.

Am încărcat în 2 locuri Cluj, Brașov mult iar în Zalău, Târgu Mureș, Urziceni, Slobozia cam jumătate. Mașina s-a comportat foarte bine (inclusiv la munte), sunt mulțumit de ea. Ca și parte negativă vă sfătuiesc să aveți grijă la depășiri (de la 95 km/h e cam lentă)”, scrie turistul, pe grupul de Facebook Dacia Spring România Oficial.

ADVERTISEMENT

Cât l-a costat pe șoferul de Dacia Spring drumul către litoral

Postarea șoferului de Dacia Spring a stârnit numeroase reacții. Unii au fost uimiți să audă că această mașină, de doar 45 de cai putere (cp) ”știe să depășească”. Alții, care posedă vehicule Spring de 65 cp spun că nu au nicio problemă în a depăși.

În ceea ce privește costul total al distanței Satu Mare – Eforie Nord, acesta s-a ridicat la 250 de lei. A avut și noroc, cu zone de încărcare fără taxe. ”Cluj-Napoca, Brașov încărcare gratis, restul 2,4 lei/ kW, total aproximativ sub 250 lei”, spune bărbatul.

ADVERTISEMENT

Un alt internaut scrie, la aceeași postare, că el a parcurs un drum către aceeași destinație, Eforie Nord, în 14 ore, dar cu plecare din zona Miercurea Ciuc. El admite că nu a făcut depășiri pe autostradă.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”