News

În cât timp a ajuns un șofer cu o Dacia Spring de la Satu Mare pe litoralul românesc. Mulți au fost uimiți: “Știe să depășească? Mie mi-a fost frică”

Un șofer român al unei mașini Dacia Spring a povestit, pe Facebook, cât timp i-a luat un drum Satu Mare - litoralul românesc. Unii au fost uimiți de performanța vehiculului.
29.07.2023 | 15:05
In cat timp a ajuns un sofer cu o Dacia Spring de la Satu Mare pe litoralul romanesc Multi au fost uimiti Stie sa depaseasca Mie mia fost frica
Câte ore i-a luat unui șofer de Dacia Spring să ajungă de la Satu Mare pe litoralul românesc. Sursa foto: Dacia/Facebook
ADVERTISEMENT

Pe un grup de Facebook destinat șoferilor de Dacia Spring, un român a povestit cât timp i-a luat și ce costuri a suportat pentru a ajunge cu mașina electrică de la Satu Mare până pe litoralul românesc.

Câte ore i-a luat unui șofer de Dacia Spring să ajungă de la Satu Mare pe litoralul românesc

În această perioadă a concediilor, foarte mulți români decid să ajungă pe litoralul românesc al Mării Negre cu mașina proprie. O astfel de decizie a luat și un locuitor din nordul extrem al țării.

ADVERTISEMENT

Fiind și posesor al unei mașini model Dacia Spring, acesta și-a expus, pe un site de socializare, experiența trăită pe o distanță de la Satu Mare spre stațiunea Eforie Nord.

Un drum dus-întors, undeva la 1.700 de km, a fost parcurs de român în 24 de ore. Acesta spune că a avut un consum de 240 kW, așadar o medie de 13,8 kW/100 km. Dată fiind vremea de afară, cum era de așteptat, s-a deplasat cu aerul condiționat în permanență pornit.

ADVERTISEMENT

Scriu pentru cei interesați de o experiență de drum Satu Mare Eforie Nord. Am parcurs 1.740 km dus întors cu un consum de circa 240 kW, consum mediu 13,8 kW/100 km cu AC ul pornit. Am fost 2 persoane și bagajele aferente.

Am încărcat în 2 locuri Cluj, Brașov mult iar în Zalău, Târgu Mureș, Urziceni, Slobozia cam jumătate. Mașina s-a comportat foarte bine (inclusiv la munte), sunt mulțumit de ea. Ca și parte negativă vă sfătuiesc să aveți grijă la depășiri (de la 95 km/h e cam lentă)”, scrie turistul, pe grupul de Facebook Dacia Spring România Oficial.

ADVERTISEMENT

Cât l-a costat pe șoferul de Dacia Spring drumul către litoral

Postarea șoferului de Dacia Spring a stârnit numeroase reacții. Unii au fost uimiți să audă că această mașină, de doar 45 de cai putere (cp) ”știe să depășească”. Alții, care posedă vehicule Spring de 65 cp spun că nu au nicio problemă în a depăși.

În ceea ce privește costul total al distanței Satu Mare – Eforie Nord, acesta s-a ridicat la 250 de lei. A avut și noroc, cu zone de încărcare fără taxe. ”Cluj-Napoca, Brașov încărcare gratis, restul 2,4 lei/ kW, total aproximativ sub 250 lei”, spune bărbatul.

ADVERTISEMENT

Un alt internaut scrie, la aceeași postare, că el a parcurs un drum către aceeași destinație, Eforie Nord, în 14 ore, dar cu plecare din zona Miercurea Ciuc. El admite că nu a făcut depășiri pe autostradă.

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din...
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din lumea sportului
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Răvaș misterios găsit la Mănăstirea Văratec, locul unde e îngropată Veronica Micle
Răvaș misterios găsit la Mănăstirea Văratec, locul unde e îngropată Veronica Micle
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română