Life

Ce înseamnă dacă ai avut același vis de mai multe ori. De ce se repetă aceeași acțiune și ce trebuie să faci, de fapt

Care este semnificația acelor vise care se repetă frecvent. Cum trebuie să procedezi în cazul în care ți se întâmplă acest lucru.
02.01.2024 | 07:41
Ce inseamna daca ai avut acelasi vis de mai multe ori De ce se repeta aceeasi actiune si ce trebuie sa faci de fapt
Ce semnificație au visele care se repetă. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Visele repetate pot fi cu adevărat înfricoșătoare, de multe ori ele reprezentând situații neplăcute prin care cineva trece. Dacă și tu te confrunți cu o astfel de situație, trebuie să încerci să înțelegi care este semnificația, apoi să iei măsuri.

Ce înseamnă când un vis se repetă

În general, visele care se repetă sunt asociate cu sentimente de teamă sau de neputință. Acestea apar cel mai des în perioadele de stres și, deși contextul poate fi schimbat, acțiunea problematică rămâne aceeași.

ADVERTISEMENT

De exemplu, există persoane care periodic visează că sunt urmăriți, că nu ajung undeva sau că nu s-au îmbrăcat potrivit pentru a apărea în public. Deși unii ar spune că sunt doar vise, acestea au o semnificație aparte.

Specialiștii consideră că visele repetate, în special cele cu o conotație negativă, apar pentru a-i ajuta pe oameni să facă față unor evenimente din viața reală, fiind implicate simptome de de anxietate sau de depresie.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, în momentul în care visezi un dezastru natural, cum ar fi un tsunami, acest vis este asociat cu traumele și abuzul, sau cu sentimente precum panica, frica sau neputința. Cei care visează că nu sunt îmbrăcați cum trebuie, se luptă cu sentimente de stânjeneală.

Astfel că, visele care se repetă redau în mod metaforic un eveniment sau un conflict metaforic, ce nu înseamnă decât că protagonistul încearcă să-și rezolve anumite probleme emoționale. De altfel, când coșmarurile nu mai un final devastator, înseamnă că acestea sunt pe sfârșite.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această problemă

Dacă te confrunți cu această situație și vrei să scapi de visele care repetă, există mai multe soluții. Poți încerca să vizualizezi coșmarul în momentul în care te-ai trezit și să încerci să îi schimbi finalul.

Totodată, poți exersa luciditatea în vise. Aceasta este o tactică ce te va ajuta să devii conștient de ceea ce visezi și să poți schimba conținutul, dar și deznodământul în unul mai puțin deranjant.

ADVERTISEMENT

De menționat este că nu orice vis repetat este este dăunător, ba chiar unele se pot dovedi cu adevărat utile. Pentru că, în timp ce dorm, oamenii își pot da seama ce îi macină și pot lua măsuri, notează playtech.ro. 

ADVERTISEMENT