Life

Top 5 coşmaruri. Cele mai frecvente şi urâte vise, explicate de Mihai Voropchievici

Top 5 coşmaruri. Cele mai frecvente şi urâte vise au fost explicate de Mihai Voropchievici în cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse" de la postul Antena 3.
30.07.2022 | 22:48
Top 5 cosmaruri Cele mai frecvente si urate vise explicate de Mihai Voropchievici
Mihai Voropchievici ne explică visele. Sursa foto: Antena 3.
ADVERTISEMENT

De la vis la coşmar se pare că nu este decât un pas al subconştientului, pe care numerologul Mihai Voropchievici, invitat în cadrul emisiunii “Adevăruri ascunse”, de la postul Antena 3 și îl explică pe înțelesul tuturor.

Top 5 coşmaruri. Cele mai frecvente şi urâte vise, explicate de Mihai Voropchievici

Mihai Voropchievici a realizat un top al celor mai dese şi cumplite coşmaruri, pe care le au oamenii. Acesta a explicat totodată și semnificaţia acestora.

ADVERTISEMENT

Acesta susține că orice vis trebuie analizat în contextul credinţelor şi totodată a vieţii personale. Mihai Voropchievici a arătat mecanismul cu ajutorul căruia ne putem interpreta fiecare semnificaţia viselor pe care le avem pe timpul nopții.

Care este cel mai des vis

Un vis aparte care aparte foarte des este acela în care ne vedem cum ne prezentăm la un examen, avem de dat o probă cu miză mare pentru noi.

ADVERTISEMENT

Acesta arăta temerile pe care le avem legate de propria persoană şi pregătirea noastră personală.

“Dacă nu treci examenul poate însemna că te gândeşti dacă meriţi sau nu anumite lucruri în viaţă”, a explicat Mihai Voropchievici.

ADVERTISEMENT

Astaînseamnă că în clipa în care tu ai îndoieli cu privire la propria persoană, automat apare şi coşmarul că nu treci examenul. Visul respectiv apare ca o temere privind propria evoluţie şi avansare într-o poziţie mai bună.

Ce înseamnă să visezi o casă

Casa înseamnă sufletul nostru, sinele nostru. Poate fi identificată cu o persoană apropiată, în funcţie de vis, la fiecare, spune Mihai Voropchievici.

ADVERTISEMENT

Dar, o casă dărămată poate fii că toate sentimentele ori speranțele tale se năruiesc. În clipa în care începi să ai vise deacest gen, înseamnă că ai pierdut ceva din tine. Sau poţi avea senzaţia că cineva pe care îl apreciezi foarte mult se află în pericol. Totuși, coșmarul dispare dacă reușești să îţi armonizezi dorinţele.

Probleme cu maşina

Cel mai mare coşmar pentru cei care au carnet şi maşină este să viseze că au probleme cu automobilul. Asta înseamncă percepţia ta asupra lumii. În timp ce sufletul tău reflectă sentimentele tale, percepţia asupra lumii e total diferită. În Opinia lui Voropchievici, automobilul face un fel de paralelă între ce avem pe suflet şi teama faţă de ceea ce este în exterior.

Se pare că atunci când șofezi propriul automobil, înseamnă că asta e viața ta, destinul tău. Dar atunci când altcineva îl conduce, atunci coşmarul e mare, pentru că ai senzația că ți se întâmplă ceva rău.

În schimb, dacă te visezi într-o maşină frumoasă dar ea dispare, e distrusă, se defectează sau cine știe chiar este implicată într-un accident, înseamnă că te simţi singur și neajutorat. Sau mai poate însemna și faptul că  ai pierdut controlul într-o anumită situaţie.

Ce înseamnă dacă te visezi bolnav, rănit sau că mori

“Când ai visat că ai murit înseamnă că ţi-a murit moartea”, a declarat Mihai Voropchievici și așa a citat-o pe propria lui bunică.

Visul respectiv poate să însemne o resetare, după un anumit prag al vieţii. Se trece într-un alt stadiu de dezvoltare şi nu trebuie neapărat să ai motive de îngrijorare. Și moartea înseamnă finalul unei faze în viaţă.

Dacă visezi că ai pățit ceva, în sensul că ai probleme de sănătate, eşti rănit, bolnav sau mori în urma unei boli cumplite, acestea au semnificaţii cu conotaţii sentimental-emoţionale sau, pur şi simplu, îți este frică să nu fi rănit de cineva.

În această situație, nu e rău să ceri un sfat de la un psiholog, să îi spui ceea ce te apasă pe suflet.

Dacă fugi de cineva care te atacă

Se mai spune că, în cazul în care visezi persoane rele, fie scene din filme horror, indivizi care fug după tine şi vor să te atace, atunci visul arată că ai probleme în viața ta și trebuie să vezi pentru ce te temi.

Bonus: Ce semnifică visul în vis

De multe ori avem senzația că ne-am trezit, dar de fapt suntem în continuare în vis. Practic vrei să intervii peste subconştientul tău, cu un alt subconştient care e liber şi degajat, să rezolvi acea problemă. Voropchievici spune că în general, noi intervenim cu un vis peste un vis pentru că dorim să ni se întâmple lucruri plăcute.

De aceea, trezirea din vis aduce o bucurie foarte mare, tocmai pentru că ne dăm seama că nu am pățit nimic din ce am trăit în coșmar.

ADVERTISEMENT