Life

Ce înseamnă dacă nu visezi nimic timp de trei nopți la rând. Semnificația te va surprinde cu adevărat

Ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind, dar nu știm ce semnifică dacă nu visăm câteva nopți nimic. Iată care este semnificația!
28.11.2023 | 07:39
Ce inseamna daca nu visezi nimic timp de trei nopti la rand Semnificatia te va surprinde cu adevarat
Ce semnifică dacă nu visăm nimic nopți la rând/ sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Toate persoanele au abilitatea de a visa, dar există și oameni care susțin că nu au visat nimic nopți la rând sau chiar că nu mai visat de an de zile. Pe de altă parte, sunt și persoanele care spun că au perioade în care nu mai visează nimic, alternate cu perioade în care visează mult. Dar ce semnifică faptul dacă nu visezi timp de trei zile la rând nimic? Experții vin cu o explicație în acest sens.

Ce înseamnă dacă nu visezi timp de trei zile la rând nimic

Ni se întâmplă de multe ori să avem vise noaptea, iar unele să ne rămână întipărite în minte chiar și ani. Indiferent dacă am avut un coșmar sau un vis frumos, visele nu trebuie ignorate niciodată.

ADVERTISEMENT

Semnificaţia lor este una profundă şi te ajută să te înţelegi mai bine pe tine sau persoanele din jurul tău. Experții susțin că ne petrecem aproximativ o treime din viață dormind și ca o parte a activitatii cerebrale din timpul somnului, visăm. Toată lumea visează, dar când se acumulează multă oboseală fizică și psihică, există șanse ca unele visele din timpul nopții să nu ni le amintim.

Stresul ne influențează visele din timpul nopții

Unul dintre motivele principale pentru care nu visăm nimic zile la rând îl constituie stresul acumulat în timpul zilei. Dacă avem câteva zile în care nu reușim să ne amintim nimic din timpul somnului, înseamnă că oboseala și stresul periodic și-au pus amprenta asupra corpului nostru.

ADVERTISEMENT

Conform unor studii din Germania, omul își poate aminti, în medie, un singur vis pe săptămână. Pe de altă parte, unele persoane au tendința de a-și aminti mai multe, pentru că au treziri mai dese în timpul nopții. Alte persoane sunt mai sensibile la stimuli externi, așa că au șanse să se trezească în timpul unei perioade în care creierul memorează visul. Drept urmare, ele vor pierde capacitatea de a-și aminti visul.

Ce alte situații ne pot afecta somnul

Conform psihologilor, lipsa viselor poate fi cauză de suprasolicitarea a creierului în timpul zilei. Drept urmare, putem fi scutiți de vise când avem zile mai obositoare, pentru ca mintea noastră să se poată odihni mul mai bine. Există, totuși, și anumite motive pentru care un om nu visează, așa că le vom prezenta în continuare:

ADVERTISEMENT

Sforăitul: o respirație greoaie, cu probleme, anulează automat toate impulsurile nervoase trimise creierului și, prin urmare, corpul vostru nu se mai preocupă neapărat să-și amintească visele, cât să respire.

Oboseala fizică: persoana este cufundată într-un somn foarte profund și rar își mai aduce aminte ce visează în timpul nopții. Este recomandat să doarmă minim 8 ore pe noapte.

ADVERTISEMENT

Medicamentele pentru somn: Anumite medicamente precum antidepresivele și somniferele vă pot afecta starea de somn și, implicit, capacitatea de a visa sau de a vă aminti ce ați visat cu o seară în urmă.

Stresul. Acesta face ca organismul nostru să fie preocupat cu recuperarea cât mai rapidă și completă, ceea ce înseamnă că amintirea viselor cade în plan secund.

Lipsa sentimentelor. Unii psihologi cred că visele reflectă emoțiile și sentimentele noastre interioare. Dacă o persoană se află într-o stare apatică, acest lucru s-ar putea să îi influențeze în mod negativ capacitatea de a visa.

ADVERTISEMENT