Sport

Ce înseamnă pentru FCSB eliminarea din cupele europene. Pierderi pe toate planurile

Eliminarea din cupele europene atrage o serie de pierderi pentru FCSB. Care este singurul aspect pozitiv după eșecul cu Nordsjaelland.
18.08.2023 | 01:17
Ce inseamna pentru FCSB eliminarea din cupele europene Pierderi pe toate planurile
Pierderile FCSB-ului după eliminarea din Conference League. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FCSB a fost eliminată în turul trei preliminar al UEFA Conference League, după eșecul cu Nordsjaelland din Danemarca, scor 0-2. În tur, meciul s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Vicecampioana României înregistrează pierderi din mai multe puncte de vedere, odată cu eliminarea în această fază a competiției.

Ce înseamnă pentru FCSB eliminarea din cupele europene

Nordsjaelland a deschis scorul prin Ingvartsen, din penalty, înainte de pauză. Avantajul danezilor a fost dublat de același Ingvartsen, care a marcat în minutul 85 din pasa lui Osman. Vlad Chiricheș, fundașul roș-albaștrilor, a fost eliminat în minutul 62 pentru cumul de cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT

Pentru calificarea în turul 3 preliminar al UEFA Conference League, FCSB a încasat un premiu de la UEFA în valoare de 550.000 de euro. O sumă mult mai mică în comparație cu banii pe care vicecampioana României ar fi putut să-i primească dacă s-ar fi calificat în grupele UEFA Conference League.

De exemplu, în sezonul trecut, FCSB a obținut nu mai puțin de 4,3 milioane de euro pentru participarea în cupele europene. Echipa lui Gigi Becali a încheiat pe ultimul loc în grupa cu West Ham, Anderlecht și Silkeborg. În acest sezon, dacă s-ar fi calificat în grupe, FCSB ar fi ajuns la o sumă de cel puțin 4,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Scade coeficientul UEFA al FCSB pentru sezonul viitor

În acest sezon, FCSB a evoluat în cupele europene cu un coeficient UEFA de 11.000 de puncte. Echipa antrenată de Elias Charalambous a fost cap de serie atât în turul al doilea, cât și în turul al treilea preliminar al UEFA Conference League. Din sezonul următor, calculele se complică pentru echipa lui Gigi Becali.

Pentru calificarea în turul al treilea preliminar al UEFA Conference League, FCSB a luat 2.000 de puncte coeficient, însă vicecampioana României a avut de apărat cele 2.500 de puncte adunate în sezonul 2018-2019. Astfel, în stagiunea 2024-2025 a cupelor europene, FCSB va avea un coeficient de 10.500 de puncte și va fi cap de serie doar în primul tur preliminar al Champions League și în turul al doilea preliminar al Conference League.

ADVERTISEMENT

Totodată, FCSB ar putea fi, la limită, cap de serie în turul al treilea preliminar din Conference League. În actuala stagiune, vicecampioana României a prins in extremis statutul de cap de serie în turul al treilea preliminar al UEFA Conference League, însă cu un coeficient UEFA de 11.000 de puncte.

Aglomerație la FCSB după eliminarea din cupele europene

Gigi Becali i-a adus în această vară pe Djokovic, Băluță sau Chiricheș pentru a putea alinia la FCSB două echipe cu un nivel ridicat de valoare. Totul, pentru ca vicecampioana României să facă față atât în cupele europene, cât și în campionat.

ADVERTISEMENT

Totuși, după eliminarea din Conference League, lotul FCSB-ului pare aglomerat doar pentru competițiile interne: campionatul și Cupa. Astfel, Gigi Becali a luat deja primele măsuri. Într-o intervenție furibundă la TV, patronul vicecampioanei a dezvăluit că renunță la jucătorii Andrei Cordea, care pleacă în Arabia Saudită, și Valentin Gheorghe.

FCSB, principala favorită la titlu

Programul FCSB-ului se simplifică, odată cu eliminarea din Conference League. Astfel, adăugat cu începutul lansat de sezon, echipa lui Gigi Becali este favorită la câștigarea titlului, primul după o pauză de nouă ani.

Spre deosebire de sezonul trecut, în care a avut un start slab și a evoluat până în luna noiembrie în cupele europene, în actuala stagiune FCSB se va putea concentra doar pe campionat. Echipa lui Gigi Becali este lider după patru etape, cu maximum de puncte.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru „GG” la meciul FCSB – Poli Iași

ADVERTISEMENT