Life

Ce limbă învață cel mai greu românii. Este printre cele mai dificile din lume 

Limba pe care românii o învață cel mai greu. Este printre cele mai dificile din lume. Alfabetul și pronunția îi pun îi dificultate.
11.10.2023 | 18:10
Ce limba invata cel mai greu romanii Este printre cele mai dificile din lume
De ce li se pare grea românilor limba în cauză. Sursa foto: Brainscape
ADVERTISEMENT

Engleza sau franceza sunt printre limbile pe care românii le cunosc bine sau foarte bine, fiindcă se studiază încă din primii ani de școală. De altfel, se spune că suntem un popor cu un coeficient de inteligență foarte ridicat, datorită căruia putem reține ușor informații, inclusiv limbi străine. Una, însă, este mai greu de reținut.

Limba pe care românii o rețin foarte greu. Puțini o știu foarte bine

Limba pe care românii o învață foarte greu și puțini dintre ei o cunosc sau o vorbesc asemeni unui nativ este, totodată, extrem de dificil de reținut și de străini. Alfabetul, pronunția și gramatica întreagă sunt complexe și necesită să-ți aloci timp suficient pentru a le studia.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre chineza mandarină. Aceasta se bazează pe un sistem de scriere complicat, compus din expresii și o fonetică greu de înțeles și de memorat. Unele expresii sunt foarte lungi și au și o anumită tonalitate, pe care dacă nu o respecți, nu te vei putea înțelege cu interlocutorul.

Mandarina este, de fapt, un dialect al limbii chineze și se utilizează mai mult în partea de nord a Chinei, mai ales în capitală, Beijing. Totodată, de-a lungul timpului, specialiștii în lingvistică au inclus mandarina ca fiind o limba separată față de chineză, pe aceasta considerând-o un grup de limbi.

ADVERTISEMENT

Peste 900 de milioane de oameni ar vorbi mandarina la nivel global. Iar ca să vă dați seama cât de mult se pune accentul pe intonație în mandarină, iată un exemplu. Cuvântul ”ba” poate avea mai multe înțelesuri, în funcție de tonul utilizat.

”Ba”, în mandarină, se poate traduce ca un număr, ”opt”, ca un membru al familiei, ”tată”, sau ca un ordin ”dă-o afară!”. Drept urmare, dacă doriți să o studiați, puneți-vă bine pe învățat, pentru a nu fi înțeleși greșit față de ceea ce doriți să exprimați.

ADVERTISEMENT

Japoneza și araba, de asemenea complicate pentru români

Pe lângă mandarină, nici japoneza nu este ușor de învățat. Japoneza presupune trei sisteme de scriere și de pronunțare: ”hiragana”, ”katakana” și ”kanji” și par similare cu mandarina, coreeana sau vietnameza. Spre deosebire de mandarină, se poate reține mai rapid, fiindcă nu se ține cont de tonalitate.

De altfel, în japoneză verbul se pune la finalul unei propoziții, iar în chineză la mijloc. De exemplu ”Eu merg la piață” va suna în japoneză ”Eu la piață merg”. Nu în ultimul rând, japonezii au și un vocabular complex de formule de politețe.

ADVERTISEMENT

Araba are un alfabet la fel de complicat ca mandarina și japoneza, chiar dacă este total diferit. Se bazează pe diferite semne și puncte deasupra lor. Este compusă din numeroase dialecte și scrierea este un efort în plus față de limba română fiindcă este de la dreapta la stânga.

ADVERTISEMENT
Tags: