Life

Ce mănâncă un cardiolog în fiecare zi. Produsul inedit este consumat doar după-amiaza: „Este bun pentru sănătatea inimii, are doar 31 de calorii”

Ce gustare mănâncă un cardiolog în fiecare zi. Produsul se găsește la orice pas, este slab în calorii și bun pentru inimă.
15.02.2024 | 12:02
Ce mananca un cardiolog in fiecare zi Produsul inedit este consumat doar dupaamiaza Este bun pentru sanatatea inimii are doar 31 de calorii
Ce mănâncă un cardiolog în fiecare zi. Alimentul este surprinzător. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată ce mănâncă un cardiolog? Un medic din Statele Unite ale Americii a dezvăluit că are o gustare neașteptată. Servește alimentul numai după-amiaza și afirmă că este bun pentru inimă.

Ce mănâncă un cardiolog zilnic

Cardiologul Dr. Sandhya K. Balaram, șeful Departamentului de Chirurgie Cardiotoracică de la New York-Presbyterian Brooklyn Methodist Hospital și profesor asociat de chirurgie clinică la Weill Cornell Medicine, a dezvăluit care sunt gustările pe care le consumă zilnic și pe care le recomandă celor care au probleme cu inima. 

ADVERTISEMENT

Este vorba despre popcorn. Acest aliment, spune specialistul, este bogat în fibre- necesare pentru sănătatea intestinelor, dar și a inimii. O dietă bogată în fibre reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare și scade nivelul colectorului.

„Această gustare este bună pentru sănătatea inimii, deoarece este bogată în fibre și săracă în calorii”, a spus medicul despre popcorn care, de altfel, este și sărac în calorii. O ceașcă de floricele de porumb are doar 31 de calorii.

ADVERTISEMENT

Totuși, de menționat este că nu toate floricelele de porumb sunt sănătoase ca cele făcute pe aragaz. Cele la microunde, în schimb, sunt bogate în sodiu și grăsimi saturate- ce devin nocive pentru inimă în cazul în care sunt consumate în  exces.

Se consumă după-amiaza

Deși nu are multe calorii, medicul spune că atunci când vine vorba de popcorn, dar și de alte gustări, ar trebui consumate după-amiaza. „Construirea unor alegeri alimentare bune ca un obicei duce la niveluri mai scăzute de boli cardiovasculare care pot rezulta din hipertensiune arterială, diabet de tip 2 și obezitate.

ADVERTISEMENT

De multe ori, ne îndreptăm spre ceea ce este ușor de găsit și pare apetisant. Asigurați-vă că faceți gustările sănătoase ușor accesibile, plasate în partea din față a frigiderului sau a cămării, dacă prepararea acestora vi se pare dificilă”, este recomandarea cardiologului, conform adevărul.ro. 

Alte gustări sănătoase pentru inimă mai sunt legumele proaspete, iaurtul, brânza de vaci și ouăle fierte tari. În schimb, de evitat sunt alimentele ultraprocesate, pe care mulți le consumă.

ADVERTISEMENT

„Acestea includ gustări comune, cum ar fi chipsurile de cartofi, covrigeii, bomboanele și ciocolata. Alte alimente care pot fi rele pentru sănătate includ băuturile zaharoase, mâncarea de tip fast-food, cum ar fi cartofii prăjiți și carnea procesată”, a completat Dr. Balaram.

ADVERTISEMENT