Life

Ce mânca Prințesa Diana? Preparatul ei favorit este specialitatea gospodinelor din România

Regretata Prințesa Diana era, pare-se, îndrăgostită de un fel de mâncare, preparat pe care gospodinele din România îl fac adeseori.
17.02.2024 | 13:00
Ce manca Printesa Diana Preparatul ei favorit este specialitatea gospodinelor din Romania
Prințesa Diana avea un fel favorit de mâncare / Foto: Wikipedia / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Prințesa Diana, după ce s-a vindecat de tulburările alimentare de care a suferit, a început să se bucure din plin de gastronomie. Iar bucătarul regretatei Lady Di a dezvăluit care era felul ei de mâncare favorit.

Ce mânca Prințesa Diana

Prințesa Diana nu era tocmai o bucătăreasă pricepută. În schimb, nu refuza niciodată, susține cel care i-a fost bucătar, anumite alimente. Gătite sănătos, fără grăsimi, anumite mâncăruri erau solicitate regulat de Lady Di.

ADVERTISEMENT

Darren McGrady, care a fost bucătarul personal al Prințesei Diana, a dezvăluit pentru HuffPost, citat de ziare.com, că ”Prințesa inimilor”, pe când stătea la Palatul Kensington din Londra, solicita regulat anumite lucruri. Iar printre preparatele favorite se numărau ardeii umpluți.

Rețeta, ușor schimbată față de cea tradițională românească, a fost și ea dezvăluită de bucătarul personal al lui Lady Di. Conform dezvăluirilor făcute de chef-ul Prințesei Diana, ei îi plăceau ardeii roșii cu o anumită umplutură. Vorbim de un mix cu ciuperci, dovlecei, orez, în amestec fiind totuși și puțin bacon, un cub de pui pentru aromă și parmezan adăugat deasupra.

ADVERTISEMENT

“După ce a depășit bulimia, a început să facă exerciții și să treacă la o dietă fără grăsimi, spunându-i lui McGrady, ‘Vreau să ai grijă de toată grăsimea. Eu mă ocup de carbohidrați la sală.’”, se arată conform sursei citate. Și, am putea spune, având în vedere că Lady Di a fost, ani la rândul, un etalon de frumusețe la nivel mondial, mâncarea sănătoasă și sala au dat roade pentru ea.

Prințesa Diana cerea reinterpretarea rețetelor

Pe lângă ardeii umpluți, mâncarea ei favorită, Prințesa Diana se dădea în vânt și după deserturile tipic britanice. Dintre acestea, favoritul ei era budinca de pâine și unt. Desigur, nu abuza prea des de acest preparat, Lady Di fiind foarte atentă la felul în care arăta.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai povestește bucătarul personal al ”Prințesei Inimilor”, Diana avea obiceiul de a cere modificarea unor rețete. Asta, explică el, o făcea doar pentru a fi sigură că nu va mânca mai multe calorii decât ar fi avut nevoie.

Astfel, Darren McGrady pregătea mai multe versiuni ale aceluiași preparat. Pentru Lady Di gătea fără picătură de grăsime, iar pentru invitații Prințesei Diana sau pentru cei doi fii ai acesteia, o făcea normal, conform rețetei clasice.

ADVERTISEMENT

Mai mult, a dezvăluit chef-ul, varianta bogată în grăsimi a puiului și cartofilor la cuptor pregătită pentru invitați se transforma radial pentru Diana. Ea devenea fiartă și coaptă la cuptor pentru a se potrivi preferințelor Prințesei.

Prințesa Diana s-a stins din viață în 1997, într-un accident de mașină care s-a petrecut la Paris. Accidentul s-a produs din cauza vitezei cu care era condusă mașina în care era Prințesa Diana. Ea ar fi cerut șoferului să scape de paparazzi. Prințesa Diana și iubitul ei de atunci, milionarul Dodi al-Fayed au murit amândoi în accident.

ADVERTISEMENT