Life

Ce mâncare preferată avea Regele Mihai. Dezvăluiri făcute de Alteța Sa Margareta: „Îi plăcea chestia aia verde”

Care era mâncarea preferată a Regelui Mihai. Dezvăluirile făcute de Alteța Sa Margareta despre preferințele culinare ale fostului monarh.
23.02.2023 | 09:57
Ce mancare preferata avea Regele Mihai Dezvaluiri facute de Alteta Sa Margareta Ii placea chestia aia verde
Care era mâncarea preferată a Regelui Mihai. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Alteța Sa Principesa Margareta a scris, cu ani în urmă, ce mâncare preferată avea tatăl său, Regele Mihai I al României. Fostul suveran nu era foarte pretențios la mâncare și prefera preparatele simple.

Ce mâncare prefera Regele Mihai. Dezvăluirile Alteței Sale Margareta

Regele Mihai  I a fost una dintre personalitățile emblematice ale României. A devenit monarh pe 6 septembrie 1940, după ce tatăl său, Carol al II-lea, a abdicat. Pe 3 ianuarie 1948, după ce a fost forțat să abdice, în urma instaurării regimului comunist, Regele Mihai și Regina-Mamă Elena au părăsit România.

ADVERTISEMENT

În 1997, România i-a reactivat Regelui Mihai cetățenia română și i-a permis să se întoarcă în propria țară, fără restricții. Regele s-a stins din viață pe 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani.

În 2010, Alteța Sa Margareta a vorbit, în cartea sa, despre preferințele culinare ale tatălui său. Acesta nu era “gurmand”, iar atunci când era luată cina în familie, aceasta începea la 18:30 și nu dura foarte mult.

ADVERTISEMENT

“Regele Mihai nu este ceea ce s-ar putea numi un gurmand. Apreciază discret felurile bune de mâncare, dar prânzurile cu părinții mei sunt întotdeauna scurte și simple.

Iar cina, când este luată în familie, începe la ora 18.30 și nu durează niciodată prea mult”, scria, în volumul său “Carte Regală de Bucate”, Alteța Sa Margareta.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Regele Mihai nu era pretențios la mâncare și aprecia specialitățile culinare străine. În același timp, monarhul era mulțumit și cu felurile mai simple de mâncare, cum ar fi mămăligă sau cartofi copți.

Mâncarea preferată a regelui Mihai era Pasta con pesto, ca fel principal. Este o mâncare vegetariană specific italienească. Rețeta este simplă și poate fi preparată cu ușurință acasă.

ADVERTISEMENT

“Îmi aduc aminte că am gătit odată, la Verosix, pentru părinții mei și musafirii lor, Pasta con pesto. Tata, care nu vorbește niciodată prea mult, mi-a spus a doua zi, la prânz, că ar dori să guste din nou ‘chestia aceea verde’”, a scris Alteța Sa Margareta, notează spynews.ro.

Cum se prepară mâncarea favorită a Regelui Mihai

În volkumul “Carte Regală de Bucate”, apărut la editura Curtea Veche, Alteța Sa Margareta a oferit și rețetele preparatelor culinare preferate ale Regelui Mihai, printre care și Pasta con pesto. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara acest fel de mâncare., dar și ce pași trebuie să urmezi.

Ingrediente (pentru 4 – 5 persoane)

  • un pachet de 500 g de spaghetti
  • 5 mâini pline de frunze de busuioc proaspăt
  • 4-5 căței de usturoi (opțional)
  • 80 g de muguri de pin prăjiți și răciți
  • 200 ml de ulei de măsline
  • 2-3 linguri de parmezan ras
  • sare de mare

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, dar numai atunci când sosul pesto este gata. În oricare dintre rețete, pastele trebuie să fie servite imediat după fierbere. Mai întâi se prepară pesto.

Uleiul de măsline, mugurii de pin și usturoiul se pun împreună și se amestecă. Se adaugă apoi frunzele de busuioc, iar acestea se amestecă cu mugurii de pin, usturoiul și uleiul.

Atunci când se obține o pastă groasă și omogenă, se scoate din mixer, se pune într-un vas și se adaugă parmezanul ras. Se amestecă cu ajutorul unei linguri din lemn. Pastele se scot și se adaugă sosul pesto. Se amestecă bine, fără a sfărâma pastele.

ADVERTISEMENT