News

Ce măsuri vor trebui să aplice magazinele și piețele din cauza ordonanței militare

24.03.2020 | 23:14
Ce masuri vor trebui sa aplice magazinele si pietele din cauza ordonantei militare
ADVERTISEMENT

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat că magazinele și piețele agro-alimentare vor trebui să aplice o serie de măsuri noi, odată cu publicarea ordonanței militare în Monitorul Oficial.

Ce măsuri trebuie să aplice magazinele și piețele

În cadrul ordonanței militare numărul 3 este și un articol ce vizează direct magazinele și piețele agro-alimentare.

ADVERTISEMENT

Astfel, Vela a anunțat, marți seara, că toate magazinele și piețele vor avea obligația de a delimita clar zonele destinate clienților, pentru ca aceștia să păstreze o distanță între ei de 1,5 metri.

“Instituțiile publice și operatorii economici au obligația de a marca zona destinată accesului cetățenilor și clienților și suprafața de relații cu publicul, respectiv suprafața de vânzare, cu semne vizibile, care să orienteze persoanele în respectarea unei distanțe de siguranță de minimum 1,5 metri”, a precizat ministrul de Interne.

ADVERTISEMENT

Noua ordonanță militară mai prevede și distanțarea dintre comercianți și cumpărători, iar vânzătorii vor fi obligați să respecte anumite măsuri de protecție.

Vânzătorii trebuie să poarte echipamente de protecție

“Administratorii piețelor agro-alimentare au obligația de a administra activitatea de vânzare astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și producători.

ADVERTISEMENT

Comercianții și producătorii aflați în piețele agro-alimentare sunt obligați să adopte măsuri de protecție, respectiv să poarte mănuși și măști”, a mai spus Vela.

Măsurile prevăzute de ordonața militară numărul 3 prevede ca toți românii să stea în interiorul locuințelor și să iasă doar în anumite situații.

ADVERTISEMENT

“Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara domiciliului, cu următoarele excepții: deplasarea în scop profesional, deplasarea în scopul de achiziționare de bunuri, deci doar pentru cumpărături, pentru asistență medicală, pentru îngrijirea copilului sau vârstnicilor, deplasările scurte în preajma locuințelor, în scopul donării de sânge sau în scop umanitar, pentru activitățile agricole sau pentru comercializarea produselor agro-alimentare”, a mai declarat Vela, în cadrul unei conferințe de presă de la Ministerul de Interne.

În plus, cei peste 65 de ani au voie să iasă acum din casă doar între 11:00 și 13:00.

Citește ordonanța militară Numărul 3 AICI

ADVERTISEMENT