News

Ce meserie are canibalul din Galați care a tranșat și a mâncat o colegă. Anesti Elefteriadis a dat anunț că își caută de lucru

Anesti Elefteriadis, un inginer din Galați, a comis o crimă abominabilă în 1992, dar a fost eliberat în 2019, deși fusese condamnat pe viață.
22.12.2023 | 15:50
Ce meserie are canibalul din Galati care a transat si a mancat o colega Anesti Elefteriadis a dat anunt ca isi cauta de lucru
Anesti Elefteriadis s-a stabilit la Constanța după ce a fost eliberat din închisoare. Colaj FANATIK, Sursa foto Facebook Anesti Elefteriadis
ADVERTISEMENT

Anesti Elefteriadis a fost autorul uneia dintre cele mai oribile crime comise la noi în țară după Revoluție. În ianuarie 1992, bărbatul de 26 de ani din Galați, care era profesor suplinitor la o școală din oraș, a invitat acasă o colegă pe care a doborât-o apoi cu mai multe lovituri, până când aceasta a leșinat. Elefteriadis a violat-o și a strangulat-o, iar femeia a decedat. Ulterior, asasinul a tranșat cadavrul cu satârul.

Canibalul din Galați a fost eliberat pe baza legii recursului compensatoriu

Elefteriadis a pus bucățile din cadavru în mai multe pachete, pe unele le-a depozitat în propriul frigider, iar pe altelele le-a aruncat în diverse locuri din oraș. Criminalul i-a îngrozit pe anchetatori atunci când a declarat că a gătit bucăți de carne din cadavru, din zona sânilor femeii, pe care le-a preparat ca tocănițe și fripturi la cuptor.

ADVERTISEMENT

“Am avut o criză de nebunie, am auzit o voce care mi-a zis să o violez și să o omor. Prima dată i-am mâncat sânii”, a declarat Elefteriadis polițiștilor. Asasinul este considerat de specialiștii în criminalistică drept singurul român care a mărturisit anchetatorilor că și-a mâncat victima. Elefteriadis a fost condamnat la închisoare pe viață.

El a fost eliberat în 2019, pe baza legii recursului compensatoriu. Elefteriadis a dat în judecată România la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în perioada în care a fost reținut, deoarece a fost nevoit să împartă o celulă mică alături de mai mulți fumători, el susținând că este bolnav de plămâni și că este încarcerat în condiții improprii.

ADVERTISEMENT

În 2011, CEDO a condamnat Guvernul României la plata a 4.000 de euro, deoarece nu a protejat în detenție sănătatea lui Elefteriadis, care a fost diagnosticat cu fibroză pulmonară. După ce a ieșit din închisoare, Elefteriadis s-a mutat la Constanța, unde locuiesc mai multe rude. La puțin timp după ce a fost eliberat, Elefteriadis și alți membri ai familiei au fost dați în judecată, obiectul dosarului fiind “partaj judiciar“, conform datelor consultate de FANATIK pe portal.just.ro.

Anesti Elefteriadis se judecă cu rudele pentru mai multe loturi

Dosarul a fost înregistrat pe 20 noiembrie 2019 la Judecătoria Constanța și are ca miză mai multe loturi de teren care trebuiesc împărțite între moștenitori. Procesul este unul de durată, deoarece în instanță au fost aduse mai multe rapoarte de expertiză evaluatorie. Acesta a mai fost încetinit și de faptul că unele părți din dosar nu s-au prezentat în instanță.

ADVERTISEMENT

De exemplu, unul dintre părâți a arătat că a luat legătura cu mătuşa lui, în vârstă de peste 80 de ani, care locuieşte în altă localitate, dar că aceasta nu a dorit să vină la judecătorie. “De nenumărate ori i-a solicitat să facă împreună demersuri pentru punerea în posesie, dar ea este foarte refractară şi nu va veni niciodată la proces.”, se menționează în dosar.

“Instanţa solicită aceste precizări sub aspectul loturilor ce se solicită a se efectua, întrucât a constatat că se doreşte formarea a două loturi, iar pârâtul doreşte să rămână în acelaşi lot cu pârâta, întrucât au împreună o cotă de ½, iar reclamanţii împreună o cotă de ½.”, a mai comunicat instanța.

ADVERTISEMENT

Anesti Elefteriadis își oferă serviciile de asistență și consiliere

Ultimul termen din dosar a fost pe 12 octombrie 2023, când cauza a fost amânată, pentru lipsă de procedură, pentru data de 26 ianuarie 2024. După ce a ieșit din închisoare, Anesti Elefteriadis, care a absolvit Facultatea de utilaj și tehnologia sudării din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați, a încercat să își găsească de lucru, pentru a se putea întreține.

El și-a creat un cont pe platforma linkedin, acolo unde profesioniștii din toate domeniile își postează CV-ul. Elefteriadis a notat că a fost curier în perioada decembrie 2014-mai 2015 și că este tehniciat maseur din iulie 2014, deși el a stat la închisoare până în 2019. În dreptul numelui său a postat că, în prezent, este “tehnician maseur pe cont propriu”.

Anesti Elefteriadis nu se bazează doar pe activitatea de maseur. Pe un site de anunțuri, consultat de FANATIK, la rubrica asistență și consiliere, el a comunicat adresa din Constanța pentru a fi contactat. Elefteriadis nu a specificat în ce domeniu oferă aceste servicii, dar este posibil ca acestea să aibă legătură cu formația sa de inginer.

 

 

ADVERTISEMENT