Fotbal international

Ce nebunii mai există prin mall-urile din Qatar! Plimbări cu gondola ca în Venezia, tavan care imită cerul. Foto exclusiv

Qatar este şi ţara mall-urilor. Doar în Doha există peste 15 centre comerciale, care mai de care mai luxuriante şi cu diferite tematici.
27.11.2022 | 10:34
Ce nebunii mai exista prin mallurile din Qatar Plimbari cu gondola ca in Venezia tavan care imita cerul Foto exclusiv
Ce nebunii mai există prin mall-urile din Qatar! Plimbări cu gondola ca în Venezia, tavan care imită cerul. Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial este în plină desfăşurare în Qatar şi organizatorii aşteaptă peste 1.500.000 de turişti pe perioada turneului final. Dar nu doar stadioanele aşteaptă vizitatorii cu braţele deschise, dar şi centrele comerciale din capitala Qatar-ului.

Ce nebunii mai există prin mall-urile din Qatar! Villagio, cu tematică italiană

Doar în Doha există peste 15 mari centre comerciale, care abordează diferite tematici. Iar două dintre ele sunt poziţionate chiar lângă stadioanele care găzduiesc meciul. Mall of Qatar este poziţionat lângă stadionul Ahmad Bin Ali, ba chiar are şi un pasaj care duce direct la arenă.

ADVERTISEMENT

Iar Villaggio Mall, unul dintre cele mai cochete, este poziţionat în partea de vest a oraşului, lângă stadionul Khalifa International. Înainte şi după meciuri, centrele comerciale sunt pline. Iar ca să profite cât mai mult de pe urma turneului final, mall-urile şi-au prelungit activitatea zilnică până la ora 02:00 noaptea.

Aşa cum îi spune şi numele, Villagio Mall are tematică italiană. Găzduieşte peste 200 de magazine, cele mai multe dintre ele, branduri luxoase de pe pieţele din Statele Unite, Marea Britanie, Italia şi Germania.

ADVERTISEMENT
Villagio Mall, situat lângă Khalifa International Stadium. Sursa: Fanatik
Villagio Mall, situat lângă Khalifa International Stadium. Sursa: Fanatik

Tavanul simulează un cer înnorat! Plimbări cu gondola, ca în Venezia

În interior, stilul este cel întâlnit pe străzile înguste ale oraşelor din Italia, iar designul magazinelor este, evident, în stil italian, cu coloane şi ornamente. Primul lucru care frapează în interiorul centurului comercial este tavanul.

Tavanul simulează perfect cerul. Sursa: Fanatik
Tavanul simulează perfect cerul. Sursa: Fanatik

Tavanul simulează perfect un cer parţial înnorat, fiind mereu luminat. Atenţia la detalii este dusă la extrem, fiecare coridor având acest construit tavanul în acest mod. La intrare există o cupolă, tot în stil romanic.

ADVERTISEMENT

Apoi, pe lângă aleile din centrul comercial, există un râu artificial, cu o lungime de aproximativ 150 de metri, pe care te poţi plimba cu gondola, exact ca în Venezia.

Plimbări cu gondola, ca în Venezia. Sursa: Fanatik
Plimbări cu gondola, ca în Venezia. Sursa: Fanatik

Magazinele de lux, număr mare de clienţi! Mulţi dintre ei, turişti care au venit la Mondial

Iar acest lucru pare să fie şi în Doha un punct de atracţie pentru turişti, care stăteau la coadă să se dea în gondolă şi să îşi facă poze în barcă. În mall am fost după un meci de fotbal, deci era destul de aglomerat, turiştii făcând un popas ca să mănânce.

ADVERTISEMENT
Zona de food court şi un patinoar de la Villagio Mall. Sursa: Fanatik
Zona de food court şi un patinoar de la Villagio Mall. Sursa: Fanatik

Cei cu dare de mână au intrat şi în magazinele de lux, de unde au plecat cu un suvenir mai costisitor. Organizatorii aşteaptă un boom şi în centrele comerciale, mai ales că fanii care au venit în Qatar şi şi-au permis să plătească o cazare destul de scumpă, se presupune că şi-au luat mai mulţi bani şi de cheltuială.

Aleile din Villagio Mall. Sursa: Fanatik
Aleile din Villagio Mall. Sursa: Fanatik
  • 200 de magazine există în Villagio Mall din Qatar
  • 2 patinoare are centrul comercial de lângă Khalifa International Stadium

  • 1,85 este cota NetBet pentru pronosticul „1 solist” la meciul Belgia – Maroc. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT