Fotbal international

Suporterii s-au strâns în centrul istoric din Doha în prima pauză de la Mondial! Una dintre puţinele zile ale anului în care a plouat în Qatar. Foto+video

În prima zi de pauză de la Campionatul Mondial, fanii s-au strâns în centrul istoric din Doha. Au fost nevoiţi să se adăpostească şi de ploaia care s-a iscat în deşert, o raritate.
07.12.2022 | 21:00
Suporterii sau strans in centrul istoric din Doha in prima pauza de la Mondial Una dintre putinele zile ale anului in care a plouat in Qatar Fotovideo
Suporterii, în centrul oraşului Doha. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial a luat pentru prima dată pauză, după 17 zile consecutive în care au fost programate meciuri. Zecile de mii de fani s-au relaxat în centrul istoric al capitalei sau au plecat în excursii de o zi prin Qatar.

Miercuri, una dintre puţinele zile ale anului în care a plouat în Qatar

Însă, miecuri a fost una dintre puţinele zile ale anului în care a plouat în Doha. Norii ameninţători s-au văzut de dimineaţa pe cerul capitalei Qatarului, iar după orele prânzului au fost câteva minute de ploaie.

ADVERTISEMENT

O parte dintre fani s-au adăpostit de ploaia neaşteptată, în timp ce alţii nu au fost deranjaţi de picături, fiind răcoriţi după o nouă zi petrecută la 29 de grade Celsius.

Cerul înnorat din centrul capitalei Doha. Sursa: Fanatik
Cerul înnorat din centrul capitalei Doha. Sursa: Fanatik

Suporterii s-au strâns în centrul istoric din Doha în prima zi de pauză de la Mondial!

Este surprinzător că a plouat, în condţiile în care doar 7-8 zile din cele 365 ale anului sunt cu precipitaţii. Iar, în general, plouă foarte puţin în Qatar, niciodată pe timp de vară. Cel mai des, precipitaţiile sunt întâlnite în lunile de primăvară.

ADVERTISEMENT

Centrul istoric din oraş a fost plin de suporteri care se relaxau la terasă, la o narghilea sau la o cafea sau un ceai. Băuturile alcoolice sunt strict interzise, doar în zonele special amenajate şi în hotelurile şi barurile cu licenţă pot fi consumate.

Brazilianul îndrăgostit de Bucureşti: “Mi-au plăcut foarte mult cazinourile!”

FANATIK a stat de vorbă cu doi fani brazilieni, veniţi de la mii de kilometri pentru a-şi încuraja echipa. Unul dintre ei, a spus chiar că a fost în România, lăudând cazinourile de la noi:

ADVERTISEMENT

“Îmi place foarte mult România. Capitala voastră e Bucureşti. Am fost acolo. Mi-au plăcut foarte mult cazinourile. A fost foarte frumos. Suntem aici pentru că vrem să vedem Brazilia campioană mondială, sunt sigur că vom putea câştiga”, spunea fanul.

VEZI VIDEO: 

A început duelul cu Argentina: “Îi aşteptăm în semifinale. Este o mare rivalitate, într-adevăr. Dar va fi mai uşor”

Duelul la distanţă cu Argentina a început deja şi fanii “seleção” sunt siguri că o eventuală confruntare cu “pumele” va fi mai uşoară decât meciul împotriva Croaţiei:

ADVERTISEMENT

“Îi aşteptăm în semifinale. Este o mare rivalitate, într-adevăr. Dar va fi mai uşor. Pe croaţi îi batem cu 2-0. Neymar este la nivelul lui Messi şi cred că putem câştiga titlul după 20 de ani. Fiul meu încă nu a văzut Brazilia campioană mondială, are 15 ani”, ne spune brazilianul.

Mai departe, pe străzi era un joc cu mingea, devenit foarte popular pe străzi, în care cel care are balonul trebuie să treacă mingea printre picioarele adversarului, moment în care jocul se termină.

Brazilienii, siguri de victorie în faţa Argentinei. Sursa: Fanatik
Brazilienii, siguri de victorie în faţa Argentinei. Sursa: Fanatik

Şi meciurile de pe stradă beneficiază de arbitrajul video!

Însă, duelul la care am asistat a fost unul strâns şi a fost nevoie de arbitrajul video pentru a se decide. Unul dintre ei a verificat imaginile unui telefon mobil cu care s-a filmat “meciul”, dar imaginile nu au fost concludente.

Arbitrajul video este folosit şi în stradă. Sursa: Fanatik
Arbitrajul video este folosit şi în stradă. Sursa: Fanatik

Mulţi dintre suporteri au spus că pe seară merg în Fan Festival, acolo unde sunt programate concerte în zilele de pauză de la Campionatul Mondial. Tot acolo vor avea şi liber la bere, chiar dacă efortul financiar este important, o halbă fiind 65 de lei, transformaţi în lei româneşti.

  • 1.000.000 de fani au trecut pragul Fan Festival de la deschidere până acum
  • 2.000.000 de suporteri au participat la meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar

  • 3,09 este cota NetBet pentru pronosticul „1 solist” la meciul Anglia – Franţa. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT