Sport

Ce note a primit Ciprian Tătărușanu după AC Milan – Chelsea 0-2: „Nu este vinovat la cele două goluri”

Ciprian Tătărușanu a fost integralist și în confruntarea de ,marți cu Chelsea, adjudecată, ca și în meciul tur, de londonezi, care au avut și om în plus din minutul 21.
12.10.2022 | 00:58
Ce note a primit Ciprian Tatarusanu dupa AC Milan  Chelsea 02 Nu este vinovat la cele doua goluri
Ciprian Tătărușanu a avut o prestație fără erori în fața lui Chelsea, dar londonezii au izbutit să-și impună superioritatea și de această dată. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

AC Milan a pierdut, 0-2, și meciul retur cu Chelsea. Totul s-a jucat în minutul 18, atunci când la incursiunea lui Mason Mount arbitrul Siebert a acordat penalty și l-a eliminat pe Tomori pentru fault în postură de ultim apărător. Ciprian Tătărușanu a fost învins și de Aubameyang, însă a izbutit mai multe intervenții prin care a reușit să limiteze proporțiile scorului.

”Nu este vinovat la cele două goluri”, au conchis jurnaliștii italieni referitor la Ciprian Tătărușanu

Prima fază cu adevărat periculoasă la poarta lui Tătărușanu a fost cea din minutul 18. Românul a izbutit să pareze, cu piciorul, șutul lui Mount, însă centralul a acordat, așa cum spuneam, penalty și eliminare. Iar Jorginho a transformat lovitura de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Aubameyang a făcut apoi 2-0, în minutul 34. Atunci când a fost lăsat singur cu portarul român de o pasă excelentă a aceluiași Mason Mount.

Din acel moment însă, Tătărușanu a ”închis” poarta. Mai întâi, în minutul 44 a scos în corner șutul lui Mount, ”refuzându-i” acestuia reușita care putea să împlinească prestația sa solidă.

ADVERTISEMENT

Apoi, în minutul 49 a avut șansă. Împiedicat de Krunic să intervină la incursiunea lui Gallagher, a avut norocul ca acesta să șuteze pe lângă. În schimb, în minutul 55 a salvat cu o paradă foarte bună șutul lui Aubameyang.

Pentru ca în minutul 90+4 să mai aibă o intervenție catalogată drept una de excepție în comentariile live. Gallagher era însă oricum în ofsaid.

ADVERTISEMENT

Ce note a primit Ciprian Tătărușanu pentru prestația din AC Milan – Chelsea 0-2

La meciul tur, Tătărușanu a primit 5,5, a doua cea mai mare notă din rândul jucătorilor lui Stefano Pioli din partea celor de la Tuttomercato.

Același calificativ și acum. Unul în media echipei, în condițiile în care cea mai mare notă acordată unui jucător milanez a fost 6. Una primită de Pierre Kalulu, Matteo Gabbia, Ismael Bennacer, Brahim Diaz, Rafael Leao și Ante Rebic.

ADVERTISEMENT

”Nu e neapărat vinovat la cele două goluri, însă nici nu a avut o reacție care să-i permită să intervină”, au notat italienii.

Fotmob i-a acordat lui Ciprian Tătărușanu nota 6.6. A patra notă pentru un jucător al lui AC Milan. Calificativul lui Tătărușanu a fost depășit doar de Bennacer (7.0), Gabbia (6.9), respectiv Theo Hernandez și Rafael Leao (ambii 6.7).

ADVERTISEMENT