Life

Ce nu ai voie să cumperi cu cardul de bonuri de masă. Este interzis să-l folosești pentru așa ceva

Ce nu ai voie să cumperi cu cardul de bonuri de masă? E interzis să-l folosești pentru așa ceva, deși poate mulți nu știu asta.
24.03.2024 | 14:34
Ce nu ai voie sa cumperi cu cardul de bonuri de masa Este interzis sal folosesti pentru asa ceva
Ce nu ai voie să cumperi cu cardul de bonuri de masă. Sursă foto: Pinterest, edenred.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce nu ai voie să cumperi cu cardul de bonuri de masă? Mulți angajați din România îl primesc, iar banii de pe el pot fi folosiți în numeroase magazine de la noi din țară. Există însă și niște reguli clare.

Ce nu ai voie să cumperi cu cardul de bonuri de masă

Cardurile de bonuri de masă sunt carduri de plată. Ele servesc la plata exclusivă a hranei sau preparatelor alimentare perisabile. Acestea sunt utilizate la fel ca și cardurile clasice, la aceleași POS – uri, racordate însă la rețeaua emitentului.

ADVERTISEMENT

Sunt însă anumite lucruri care trebuie știute despre cardul de bonuri de masă. În primul rând, acest tip de card poate fi utilizat doar în România pentru efectuarea de tranzacții în RON, în limitele prevăzute de legislația aflată în vigoare.

Trebuie menționat și faptul că acest card poate fi utilizat la comercianții fizici, dar și la comercianții online. Condiția este ca aceștia să facă parte din rețeaua de card de masă Edenred, care afişează sigla dedicată Edenred și Marca de acceptare Mastercard.

ADVERTISEMENT

Este interzis să-l folosești pentru așa ceva

Iar fiecare tranzacție trebuie autorizată de către deținătorul cardului. De asemenea, este interzis ca acest card să fie acordat unei alte persoane pentru a fi utilizat la cumpărături.

Referitor la plata de tip contactless, de altfel des utilizată de cei care au carduri, există și aici niște reguli clare. Cei care au carduri de bonuri de masă pot efectua 5 tranzacții contactless consecutive. Ce se întâmplă mai departe?

ADVERTISEMENT

Ulterior, orice tranzacție contactless va fi refuzată și se va cere introducerea codului PIN pentru a autoriza tranzacția. Ce nu ai voie să cumperi cu cardul de bonuri de masă? Regulamentul este destul de clar, iar potrivit acestuia, cardul nu poate fi utilizat pentru achiziționarea de produse nealimentare.

Totodată, este interzis să cumperi cu cardul de bonuri de masă țigări, dar și băuturi alcoolice. Menționăm faptul că deși la cardurile normale pot fi făcute și retrageri, în acest caz, cardul de bonuri de masă nu poate fi utilizat pentru retrageri de numerar.

ADVERTISEMENT

În ce condiții poți să te trezești cu cardul blocat? Există din păcate și astfel de situații. Edenred menționează în regulament că în cazul în care o persoană nu mai este eligibilă pentru utilizarea cardului din diferite motive, atunci cardul va fi blocat automat, iar soldul disponibil nu va mai putea fi utilizat.

ADVERTISEMENT