Dacă în perioada în care suntem tineri simțim că putem să facem orice, inclusiv să sărim peste anumite ore de somn, ori peste o masă a zilei, sau peste un set complet de analize, iată că după vârsta de 50 de ani, unele lucruri devin esențiale pentru starea noastră de sănătate.
Există mai multe obiceiuri care, deși la prima vedere par cât se poate de inofensive, aflați că în realitate acestea au efecte negative asupra organismului, iar lucrurile nu se întâmplă brusc, ci din contră, treptat. De aici apar și problemele de sănătate, de care ar fi bine să ne ferim.
Tocmai din acest motiv, specialiștii vin cu o serie de recomandări pentru cei care au peste 50 de ani. Toate aceste lucruri nu doar că ne pot ajuta să evităm problemele de sănătate, ci de asemenea, ne pot ajuta să avem o stare de bine pe o durată de timp mai îndelungată.
Stilul de viață, dar și alimentația contează, deci pentru a evita problemele de sănătate, ar fi bine să stăm departe de stres și de asemenea, să ne odihnim atât cât trebuie, adică cel puțin 8 ore pe noapte. Un alt obicei care ne poate afecta starea de sănătate după 50 de ani este consumul de alimente de tip fast-food.
Metabolismul devine din ce în ce mai lent odată cu înaintarea în vârstă, iar odată cu asta colesterolul crește și el, drept urmare, dietele bogate în zahăr devin automat un pericol pentru organism. De aici crește și riscul de a face diabet ori de a dezvolta probleme la inimă.
Un alt obicei peste care nu trebuie să trecem este efectuarea analizelor generale. După 50 de ani este esențial să știm cum funcționează organismul nostru, astfel încât să putem să prevenim apariție posibilelor boli grave. Un control de rutină nu strică nimănui, indiferent de vârstă.
Și crema de protecție solar SPF este importantă, indiferent de vârstă, însă după 50 de ani este și mai esențială. Aceasta ne poate feri de diferite forme de cancer de piele. De asemenea, recomandat este și un control la dermatolog din când în când, pentru a știi că suntem în siguranță.
După 50 de ani, mișcarea este de asemenea esențială. Chiar dacă nu mai avem aceeași energie ca la 20 de ani, trebuie să știm că sportul este un element important când vine vorba de sănătate noastră. Nu doar că ne menține silueta, dar și mobilitatea și starea de bine.
Iar aici nu vorbim despre exerciții fizice solicitante precum mersul la sală sau alergatul. Studiile au demonstrat că o plimbare mai lungă pe jos are nenumărate beneficii pentru organismul nostru. De asemenea, este esențial să facem mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi.