Life

Ce nu ai voie să faci după ce te împărtășești. Reguli pe care trebuie să le știe toți creștinii

Ce lucruri nu ai voie să faci după ce te împărtășești. Există câteva reguli pe care toți credincioșii trebuie să le cunoască.
15.10.2023 | 10:52
Ce nu ai voie sa faci dupa ce te impartasesti Reguli pe care trebuie sa le stie toti crestinii
Ce nu trebuie să faci după ce te împărtășești. Sursa foto: Captură YouTube, crestinortodox.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce te împărtășești, există câteva lucruri pe care nu ai voie să le faci. Trebuie să ții cont de ele pentru a nu pierde Sfânta Taină a Împărtășaniei.

Ce nu e bine să faci după ce te împărtășești. Toți creștinii ar trebui să știe aceste lucruri

Prin Sfânta Taină a Împărtășaniei, creștinii se unesc cu Duhul Sfânt, iar acest lucru reprezintă un mod de a cere iertare pentru păcate. După împărtășanie, sunt câteva lucruri pe care nu ai voie să le faci.

ADVERTISEMENT

Sfânta Taină a Împărtășaniei este, alături de cea a Botezului și a Spovedaniei, una dintre tainele de bază ale Bisericii Ortodoxe. Această taină asigură mântuirea celor credincioși.

Pentru a te putea împărtăși în Biserica Ortodoxă, trebuie să fii creștin ortodox practicant. Astfel, cei care merg să se împărtășească trebuie să fie botezați în Biserica Ortodoxă, iar credințele și stilul lor de viață să coincidă cu învățăturile Bisericii.

ADVERTISEMENT

De altfel, cei care vor să primească împărtășirea nu trebuie să fi comis, de-a lungul timpului, păcate grave. În plus, pentru a te împărtăși, e necesar să mergi la biserică și să participi la Sfânta Liturghie.

Pentru a nu pierde Sfânta Taină a Împărtășaniei, trebuie să ții cont de câteva reguli. După ce te împărtășești, nu este bine să te lauzi în fața persoanelor din jur cu acest lucru.

ADVERTISEMENT

Imediat după împărtășanie, este bine să stai în liniște, măcar 10 minute, și să-I mulțumești Mântuitorului Iisus Hristos pentru darul pe care ți l-a oferit.

De asemenea, după împărtășanie, trebuie să eviți să consumi prea multe alimente. Nu e bine să mănânci mai mult decât trebuie. Doar pentru că ai mâncat mai puțin în timp ce ai ținut post, acest lucru nu înseamnă că trebuie să devii lacom.

ADVERTISEMENT

După Sfânta Împărtășanie, nu este bine nici să cleveteșți, să blestemi sau să rostești vorbe necugetate. Nu este bine nici să te cerți sau să te scuipi, pentru a nu pierde darul primit, notează spynews.ro.

Nu este bine nici să dormi în ziua în care te-ai împărtășit. În schimb, trebuie să te rogi și să citești din cărțile sfinte și să-I mulțumești Lui Dumnezeu pentru cele oferite.

ADVERTISEMENT