Life

Ce nu s-a văzut de la înmormântarea Ronei Hartner. Un semn divin a apărut pe cer

Înmormântarea Ronei Hartner a avut loc astăzi, 1 decembrie 2023, la Cimitirul Bellu. FANATIK vă prezintă detaliile nevăzute.
01.12.2023 | 15:00
Ce nu sa vazut de la inmormantarea Ronei Hartner Un semn divin a aparut pe cer
Înmormântarea Ronei Hartner. Semnul divin apărut la Bellu. Foto-montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Înmormântarea Ronei Hartner a avut loc azi, 1 decembrie 2023, chiar de Ziua Națională. Artista a fost plânsă, condusă pe ultimul drum, de sute de persoane la Cimitirul Bellu Catolic din Capitală.

Ce nu s-a văzut de la înmormântarea Ronei Hartner. Artista, călăuzită de lumină până în ultima clipă

În jur de 200 de persoane s-au strâns să o conducă pe ultimul drum pe efervescenta, mereu optimista Rona Hartner, care a zâmbit până în ultima clipă a vieții sale. FANATIK a stat de vorbă cu oamenii simpli, cei care au admirat-o în spectacole ori privind-o la televizor, persoane de rând extrem de afectate de dispariția artistei.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, în timpul îngropării sicriului, alături de osemintele celorlalți membri ai familiei, printre care cele ale lui Niculae Hartner, tatăl artistei decedat în 2016, a apărut și soarele pe cer. Până în clipa când artista a fost îngropată, afară era noros.

Conform superstițiilor românești, se spune că dacă la o înmormântare plouă, cel decedat regretă că a părăsit această lume. Ei bine, dacă este luminos afară, ba chiar apare soarele, credințele populare spun că persoana plecată la Ceruri a murit împăcată și Dumnezeu va veghea asupra ei, primind-o de-a dreapta Lui.

ADVERTISEMENT

De altfel, chiar sora Ronei a scris cu câteva zile înainte de călătoria muzicienei spre cealaltă lume că a fost lumină, iar de asta s-au convins toți cei prezenți la Bellu când razele Soarelui și-au făcut apariția printre nori.

Ce spun oamenii de rând despre dispariția cântăreței

Printre cei care au vrut să o conducă pe ultimul drum pe Rona Hartner s-au numărat foarte mulți oameni simpli, unii mai cârcotași, alții îndurerați că au rămas fără o mare artistă. FANATIK a stat de vorbă cu câteva persoane care au fost prezente la Bellu, în fața capelei unde s-a ținut slujba.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți au vrut să spună despre Rona ceea ce toată lumea știa, și anume că bucuria ei pentru viață îi inspira. „Era mereu veselă, optimistă. Era o femeie pe care mereu când o vedeam la televizor îmi transmitea o stare de bine. E mare păcat că s-a dus. Era, totuși, tânără”, ne-a spus o doamnă care nu a cunoscut-o niciodată pe cântăreață, dar îi era tare dragă.

„Rona cred că ne poate inspira pe toți. A fost un model de femeie, un exemplu de credință, o persoană extraordinară, energică, o mare artistă. Dumnezeu s-o odihnească”, sunt cuvintele unui domn care a ajuns cu soția la înmormântarea Ronei Hartner.

ADVERTISEMENT

Au fost și câteva persoane cârcotașe, care probabil se așteptau la o înmormântare de tip show. Ei bine, așa cum prevăd tradițiile catolice, nu a fost cazul de așa ceva. O doamnă era tare supărată, chiar în momentul când se arunca pământ în groapă și spunea.

Fără să țină cont că e auzită de persoanele îndurerate: „O bomboană nu au dat aici. Na, vă dau eu niște bombonele pentru Rona”. Femeia a scos niște bomboane din buzunar și le-a împărțit câtorva dintre cei prezenți la îngropăciune.

înmormântarea ronei hartner
La înmormântarea Ronei Hartner, soarele și-a făcut prezența în momentul îngropării sicriului
înmormântarea ronei hartner
Fiica și sora Ronei Hartner, devastate

Fiica Ronei Hartner, extrem de îndurerată

Din seria celor nevăzute de la înmormântarea Ronei Hartner putem puncta durerea profundă a familiei vedetei. Rita, fata artistei, a stat lipită de Rinda și bunica ei, mama Ronei, și, podidită de lacrimi, încercând să își stăpânească emoțiile firești, privea spre cele mai cumplite scene pentru un copil, cele în care peste toată viața unui părinte se așterne, la final, țărâna. La înmormântare, singurul artist cunoscut care a vrut să-i aducă un ultim omagiu a fost Aurel Pădureanu. 

ADVERTISEMENT