Life

De ce nu e bine să-i dai pisicii să bea lapte. Mulți stăpâni nu știu și își pun animalele în pericol

Motivul pentru care pisica nu ar trebui să consume lapte. Multe persoane nu cunosc asta și animalele sunt afectate grav.
20.08.2023 | 16:30
De ce nu e bine sai dai pisicii sa bea lapte Multi stapani nu stiu si isi pun animalele in pericol
Motivul pentru care pisica nu ar trebui să consume lapte. Multe persoane nu cunosc asta și animalele sunt afectate grav. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să-i dai pisicii să bea lapte. Mulți stăpâni nu știu și își pun animalele în pericol. Care este, de fapt, adevărul despre unul dintre cele mai cunoscute mituri care are legătură cu aceste feline drăgălașe.

Motivul pentru care pisica nu ar trebui să consume lapte. Multe persoane nu cunosc asta și animalele sunt afectate grav

Știi care este motivul pentru care pisica nu ar trebui să consume lapte? Multe persoane nu cunosc asta și animalele sunt afectate grav, în ciuda faptului că vedem acest obicei adesea pe micile ecrane sau pe Internet.

ADVERTISEMENT

Veterinarii ne spun că produsul cumpărat din supermarketuri conține puțină grăsime și multe dintre feline nu îl pot digera ușor. Multe pisici dezvoltă intoleranță la lactoză și de aici pot pleca diverse probleme digestive.

De asemenea, laptele duce la diaree, vărsături și disconfort abdominal. Sistemul digestiv al pisicilor este complet diferit față de al oamenilor și nici nu este făcut pentru a digera alimentul în cel mai bun mod posibil.

ADVERTISEMENT

În plus, produsul nu furnizează nutrienții esențiali de care au nevoie animalele de companie. Pisicile pot avea în felul acesta o dietă dezechilibrată, în timp ce consumul de lapte în exces duce la creșterea în greutate.

Kilogramele în plus duc ulterior la complicații de sănătate, printre care se numără diabet și probleme articulare. În altă ordine de idei, lactoza nedigerată poate fermenta în stomacul animalelor de companie, ceea ce înseamnă că consumul de lapte este periculos.

ADVERTISEMENT

Care e cel mai bun lichid pentru pisici

Medicul John Bradshaw de la Science Focus a dezvăluit care este cel mai bun lichid pentru pisici. Potrivit bustle.com, felinele trebuie să consume numai apă, care este cea mai sigură pentru ele din toate punctele de vedere.

Apa trebuie să fie întotdeauna proaspătă și pusă într-un recipient curat, separat de cel de hrană. În cazul în care consideri că pisica nu bea suficientă apă, atunci trebuie să-ți îndrepți atenția spre medicul veterinar.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de aceste sfaturi îi asiguri pisicii tale o sănătate bună, dar și o durată mare de viață. Pisica îți va mulțumi, cu siguranță, prin diverse alintări de fiecare dată când vei vrea să o mângâi pe blăniță sau să o atingi.

ADVERTISEMENT