Life

Ce nu trebuie să lipsească de pe masă de Sfântul Ilie 2023. Vei avea noroc tot restul anului dacă o să consumi acest aliment

Ce trebuie să mănânce credincioșii de sărbătoarea lui Sfântul Ilie 2023. Se spune că aduce noroc până la finalul anului.
20.07.2023 | 10:40
Ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Sfantul Ilie 2023 Vei avea noroc tot restul anului daca o sa consumi acest aliment
Ce trebuie să aibă pe masă credincioșii de Sfântul Ilie 2023. Se spune că aduce noroc până la finalul anului. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Ce nu trebuie să lipsească de pe masă de Sfântul Ilie 2023. Vei avea noroc tot restul anului dacă o să consumi acest aliment care se pregătește extrem de simplu. E un desert delicios și rafinat care conține fructe.

Ce trebuie să mănânce credincioșii de sărbătoarea lui Sfântul Ilie 2023. Se spune că aduce noroc până la finalul anului

FANATIK îți spune ce trebuie să mănânce credincioșii de sărbătoarea lui Sfântul Ilie 2023, care este cinstită în fiecare an pe 20 iulie. Se spune că aduce noroc până la finalul anului. Tradiția susține că merele nu se consumă până la această dată.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt primele roade ale verii, alături de nuci, oamenii știind că este interzis consumul lor pentru a nu aduce grindina asupra pomilor şi pentru a nu strica recoltele de pe câmp. De asemenea, ele se dau de pomană.

Ce nu trebuie să lipsească de pe masa din această zi cu cruce roșie este o prăjitură realizată din 6 ouă, 150 de grame de zahăr pudră vanilat, 125 de grame de făină, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, 4 mere, 4 linguri de frișcă și 1 lămâie.

ADVERTISEMENT

Prăjitura care se servește de Sfântul Ilie 2023

Fructele se spală bine, se curăță de coajă și de cotor. Se taie feliuțe de 1 cm grosime și se lasă la scurs pe prosoape de hârtie. Ouăle se separă în două boluri diferite, iar gălbenușurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr.

Se amestecă bine cele două produse până când se formează o cremă groasă. Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare. În momentul în care spuma devine tare se adaugă restul de zahăr și se bat din nou.

ADVERTISEMENT

Peste spuma de albușuri se adaugă gălbenușurile frecate. Se pune și făina și se amestecă aluatul până la omogenizare. Se ia o tavă rotundă care se tapetează cu hârtie de copt, pe fund așezându-se feliile de mere.

Se toarnă aluatul deasupra fructelor și se bagă prăjitura la cuptor la o temperatură potrivită. Desertul pentru Sfântul Ilie 2023 este gata atunci când trece testul cu scobitoarea. Se răstoarnă prăjitura invers ca merele să fie deasupra.

ADVERTISEMENT

Prăjitura se ornează cu frișcă proaspăt bătută. De asemenea, se pot pune și alte fructe sau ciocolată rasă. Se servește caldă alături de cei dragi sau se poate da de pomană celor nevoiași, împreună cu alte preparate culinare.

ADVERTISEMENT