Life

Ce nume au putut să-i dea doi părinți din Cluj copilului lor. Cei care îl aud ridică din sprâncene

Care sunt cele mai ciudate nume pe care părinții le dau copiilor. O familie din Cluj a reușit să îi lase pe toți muți de uimire cu alegerea făcută.
17.02.2024 | 10:18
Ce nume au putut sai dea doi parinti din Cluj copilului lor Cei care il aud ridica din sprancene
Părinții din România nu duc deloc lipsă de inventivitate când aleg numele copiilor. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, din ce în ce mai mulți părinți evită să pună copiilor nume tradiționale. Acestea sunt considerate de modă veche, așa că se îndreaptă către variante internaționale. Dacă până acum credeai că le-ai văzut pe toate, ei bine, o familie din Cluj i-a șocat pe români. Numele pe care le-au ales pentru copilul lor este de-a dreptul uimitor.

Părinții din Cluj care și-au botezat copilul după un personaj dintr-un serial de pe Netflix

Un lucru este cert: românii nu duc deloc lipsă de inventivitate. Din ce în ce mai mulți părinți aleg să șocheze prin numele pe care îl pun copiilor. Variantele tradiționale sunt de domeniul trecutului, iar acum, cele inspirate din filme și seriale sunt populare.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, certificatele de naștere ale copiilor din România par a fi ale unor personaje de film. Micuții nu mai primesc la naștere nume comune, ci toate sunt de inspirație internațională, în funcție de preferințele părinților.

Topul numelor inedite date copiilor este condus de familiile din Cluj. Proaspeții părinți au decis să sfideze tiparele și au optat pentru nume unice, cu rezonanțe puternice. Fie că s-au inspirat din filmele de pe Netflix sau din serialele turcești, rezultatul final îi face pe mulți să ridice din sprânceană.

ADVERTISEMENT

De departe, numele care a stârnit cele mai multe reacții este Pablo Emilio Escobar. Și nu, nu vorbim despre celebrul personaj din Columbia, ci despre un băiețel născut în Cluj, în 2022. Familia a decis să îi dea acest nume fie pentru că au fost fanii serialului de pe Netflix, fie pentru că au vrut ca băiețelul lor să întoarcă mereu toate privirile.

Cele mai stranii nume pe care le-au primit bebelușii din România, în ultimii ani

Însă, asta nu este tot. Părinții din România sunt foarte inventivi, așa că pe lista numelor speciale pentru băieți se mai află și Asaf, Alp, Zevi, Cadmiel sau Asrim. În 2022, părinții au mai ales să treacă în certificatele celor mici și nume precum Ambrosio, Milann, Lias, Ralf-Herald sau Isarin.

ADVERTISEMENT

Nici părinții de fete nu s-au lăsat mai prejos. Pentru că vorbim despre o concurență acerbă, micuțele care s-au născut în 2022 au primit și ele nume speciale. Eunice, Miriam-Damaris, Sheba sau Nerrea sunt doar câteva dintre exemple.

Tot în 2022, părinții au ales să își poteze fiicele Tiana, Sephora, Zaira, Ralisia sau Eftarya. Nu au lipsit nici alte variante mult mai îndrăznețe precum Yara, Evelein-Azaleea, Adelisa, Irisha sau Hadasa.

ADVERTISEMENT

Deși numele internaționale au câștigat teren, se pare că există și câteva varianta tradiționale care rezistă în topul preferințelor. În continuare, părinții optează pentru Andrei, Ștefan și Alexandru în cazul băieților și pentru Maria, Elena sau Sofia, în cazul fetelor.

ADVERTISEMENT
Tags: