Life

Ce nume deosebite au copiii lui Nicușor Dan și ce semnifică acestea. Primarul Capitalei are o fetiță și un băiețel

Ce nume deosebite au copiii primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Au semnificații aparte. Edilul este tată de fată și de băiat.
28.03.2024 | 18:50
Ce nume deosebite au copiii lui Nicusor Dan si ce semnifica acestea Primarul Capitalei are o fetita si un baietel
Ce spune Nicușor Dan despre copiii săi. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum se numesc fetița și băiețelul lui Nicușor Dan? Primarul general al Capitalei, dar și candidat pentru un nou mandat, a optat pentru nume deosebite, iar tată a devenit a doua oară, în 2022, la vârsta de 52 de ani.

Cum se numesc fetița și băiețelul lui Nicușor Dan?

Nicușor Dan formează de ani buni un cuplu cu Mirabela Grădinaru, iar alături de aceasta, chiar dacă nu sunt încă soț și soție, are doi copii. O fetiță pe nume Aheea, care s-a născut în 2016, și un fiu pe nume Antim, care s-a născut în 2022.

ADVERTISEMENT

Aheea are aproape 8 ani, iar Antim este încă foarte mic, deoarece abia în 2024 va împlini doi ani. Edilul a declarat într-un interviu din perioada pandemiei că el și iubita lui s-au hotărât foarte greu ce nume să-i pună fetiței, când a fost adusă pe lume.

Întâmplător, primarul general și partenera lui au ales Aheea, chiar fără a se inspira de undeva anume. Tot întâmplător au aflat că Aheea există în realitate și că este o provincie din Grecia, care face trimitere la ahei, strămoșii grecilor.

ADVERTISEMENT

”Este o poveste lungă .. Nu este foarte lungă, dar cum spune Aheea, și nouă ne place foarte mult, tati nu s-a mulțumit cu niciun nume. Niciun nume nu era potrivit pentru mine. Și atunci a căutat unul special, și acesta este Aheea.”, a declarat Mirabela Grădinaru pentru Știrile Protv.

”Un nume pe care l-am inventat noi, vorbind între noi, și după aceea ne-am dat seama că este numele unei provincii din Grecia, care vine de la ahei, strămoșii grecilor.”, a completat și Nicușor Dan pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă numele fetiței elen are legătură cu matematica, fiindcă din Grecia provin unii dintre cei mai mari matematicieni ai lumii și, totodată, edilul este un olimpic internațional în acest domeniu, Nicușor Dan a negat.

”Nu ne-am gândit la asta. Am căutat un nume, în momentul ăla, care să sune frumos și ăsta ni s-a părut cel mai spectaculos pe care l-am găsit împreună. Aveam o listă.”, a mai transmis Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Ce semnifică numele Antim, pe care îl poartă fiul lui Nicușor Dan

Cât despre Antim, și acest nume este unul grecesc. Provine de la cuvântul/verbul ”anthos”, care în traducere, în limba română, înseamnă ” a prospera”. De asemenea, Antim este și nume de sfânt ortodox, în România. Sfântul Mucenic Antim sau Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul a fost episcopul Nicomidiei și primul care a înființat o bibliotecă publică în București.

Nicușor Dan candidează pentru un nou mandat de primar general

Deși are un mandat foarte controversat, mulți bucureșteni blamându-l în special pentru lipsa căldurii și a apei calde din apartamente, Nicușor Dan nu se lasă și mai candidează pentru funcția de primar general al Capitalei. Este candidat independent pentru alegerile locale din acest an, susținut de Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

ADVERTISEMENT