ADVERTISEMENT
News

Ce parole folosesc românii pentru conturile de internet. Multe dintre ele sunt ușor de ghicit

Autor: Robert Cristea | 03.05.2021 | 08:08
Ce parole folosesc românii pentru conturile de internet. Multe dintre ele sunt ușor de ghicit
Ce parole folosesc românii pentru conturile de internet. Multe dintre ele sunt ușor de ghicit

O parte dintre români folosesc parole simple pentru conturile de internet. Este unul dintre motivele pentru care multe persoane se trezesc cu conturile de pe rețelele sociale furate.

ADVERTISEMENT

Deși în ultimii trei ani, atacurile cibernetice s-au dublat, românii continuă să aleagă parole ușor de ghicit precum numele echipei sportive preferate sau numele membrilor din familie, conform Digi24.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și le recomandă oamenilor să folosească metode suplimentare de securitate. Autentificarea în doi pași este o soluție excelent care se poate activa ușor de pe orice platformă online.

Ce parole folosesc românii pentru conturile de internet? 14% aleg numele unui membru din familie

Atacurile cibernetice au fost tot mai dese în ultimii ani, iar oamenii ar trebui să fie mai atenți atunci când își securizează datele personale.

ADVERTISEMENT

Un studiu recent arată ca 15% dintre utilizatorii de internet își aleg parolele în funcție de numele animalelor de companie, în timp ce 14 % folosesc chiar numele membrilor de familie.

Data nașterii celor apropiați este una dintre preferințele românilor, pe lângă alte idei mai puțin inspirate. Absolut șocant este faptul că 6% dintre cei care au răspuns în cadrul studiului mai sus menționat au recunoscut că folosesc chiar cuvântul „parolă” pentru a-și proteja conturile. Specialiștii trag un semnal de alarmă și recomandă metode alternative pentru protejarea conturilor.

„Chiar dacă ne reduce gradul de comoditate, trebuie să folosim parole unice pentru fiecare serviciu online și suficient de puternice pentru a nu putea fi ghicite.

ADVERTISEMENT

Ele nu trebuie să fie foarte complexe. Trebuie să respecte câteva reguli. Să folosească litere mari, câteva cifre sau un simbol. Toate serviciile online folosesc autentificare în doi pași.

Asta înseamnă să intrăm în setările aplicației respective sau ale serviciului respectiv și să căutăm această opțiune. Ea poate veni prin SMS, prin mail sau prin aplicații dedicate ale telefonului mobil”, explică Silviu Stahie, analist în securitate cibernetică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!