Life

Ce pățești dacă bei prea mult vin roșu. De ce te doare capul a doua zi

De ce apar durerile de cap după consmul de vin roșu. Există mai mulți factori care contribuie la senzația neplăcută care apare ulterior.
26.11.2023 | 23:01
Ce patesti daca bei prea mult vin rosu De ce te doare capul a doua zi
Motivul pentru care te doare capul după ce bei vin roșu. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Specialiștii au găsit o explicație pentru durerea de cap ce apare după consumul de vin roșu. Există mai mulți factori care contribuie la această senzație. Este vorba despre un compus natural care se găsește în acesta.

De ce te doare capul după ce bei vin roșu

Oamenii de știință au descoperit motivul pentru care apar durerile de cap după consumul de vin roșu. Are legătură cu un compus natural care se găsește în această băutură și care interferează cu metabolismul alcoolului.

ADVERTISEMENT

„Când ajunge în fluxul sanguin, organismul tău îl transformă într-o formă diferită numită quercetin glucuronide. În această formă, blochează metabolismul alcoolului”, este concluzia la care a ajuns profesorul Andrew Waterhouse, conform Express.

Totodată, diferite vinuri conțin cantități diferite de flavonoide. În funcție de cantitatea de lumină pe care strugurii o primesc, vinul roșu va provoca un anumit grad de durere de cap.

ADVERTISEMENT

„Quercetina este produs de struguri ca răspuns la lumina soarelui. Dacă crești struguri cu ciorchini expuși, așa cum se întâmplă în Valea Napa pentru caberneții lor, obții niveluri mult mai mari de quercetin. În unele cazuri, poate fi de patru sau cinci ori mai mare”, a mai spus profesorul.

Ce se întâmplă atunci când bei prea mult vin roșu

Astfel că, atunci când oamenii beau prea mult vin roșu, pot acumula o toxină ce poartă numele de acetaldehidă. Aceasta este cea care provoacă simptomele dureroase. De altfel, durerile de cap apar de obicei între 30 de minute și trei ore de la consum.

ADVERTISEMENT

„Presupunem că atunci când persoanele susceptibile consumă vin cu chiar și cantități modeste de quercetină, dezvoltă dureri de cap, în special dacă au deja migrene sau o altă afecțiune primară a durerilor de cap.

Credem că suntem în cele din urmă pe drumul cel bun pentru a explica această enigmă veche de milenii. Următorul pas este să testăm științific acest lucru pe persoanele care dezvoltă aceste dureri de cap, așa că rămâneți conectați”, a dezvăluit profesorul Morris Levin.

ADVERTISEMENT

Totuși, cercetătorii au spus că vor efectua mai multe teste. De menționat este faptul că vinul roșu reprezintă o combinație de un număr mare de compuși, între 800 și 1000. Astfel că, o băutură medie va conține 86% apă și 12% alcool etilic, scrie dcmedical.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: