News

Ce pedeapsă a primit un șofer de BMW care a ucis patru oameni într-un accident în Craiova. În primă instanță, sentința a fost cu suspendare

La finalul lunii trecute, Curtea de Apel Craiova a dat sentința finală pentru șoferul de 38 de ani care a ucis patru oameni într-un accident din mai 2020
10.02.2024 | 22:38
Ce pedeapsa a primit un sofer de BMW care a ucis patru oameni intrun accident in Craiova In prima instanta sentinta a fost cu suspendare
Procurorii au arătat că și șoferul BMW-ului a fost vinovat de producerea accidentului. Sursa foto: Adevărul.ro
ADVERTISEMENT

În vârstă de 41 de ani, șoferul unui autoturism marca BMW, cu volan pe dreapta, a fost condamnat la închisoare cu executare de către Curtea de Apel Craiova în data de 25 ianuarie 2024. A fost sentința finală în procesul ce a urmat unui tragic accident petrecut în mai 2020, în care și-au pierdut viața patru persoane. Inițial, șoferul BMW-ului primise o pedeapsă cu suspendare.

Pedeapsă cu închisoare pentru șoferul unui BMW

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la doi ani și jumătate cu închisoare pe un bărbat în vârstă de 41 de ani, șoferul unui autoturism BMW care a fost implicat într-un accident cu patru victime în Craiova, în data de 17 mai 2020. Este vorba de șoferul de 55 de al unui taxi și de cei trei pasageri, printre care și un copil de 7 ani.

ADVERTISEMENT

Sentința este una controversată, pentru că oamenii legii au considerat că vinovat de producerea accidentului a fost șoferul taxiului pentru că nu a acordat prioritate într-o intersecție. Acest fapt este vizibil și pe imaginile de la producerea accidentului.

„Taximetristul a oprit regulamentar, a acordat prioritate, probabil a văzut mai departe BMW-ul și a crezut că are timp să treacă de intersecție. Dar, nu a mai avut timp, a fost spulberat”, declara un martor la data producerii accidentului. Pe de altă parte, judecătorii au susținut că șoferul BMW-ului a avut partea sa de vină, întru-cât conducea în localitate cu peste 100 km/h.

ADVERTISEMENT

Șoferul BMW-ului, care avea 38 de ani la producerea accidentului, a ajuns în fața judecătorilor în anul 2022, după ce toate cercetările au fost finalizate. Raportul de expertiză a concluzionat că acesta conducea cu 106 km/h în localitate, în condițiile în care limita legală este de 50 km/h.

„Inculpatul a pătruns în intersecţie cu o viteză dublă faţă de limita legală de 50 de km/h, respectiv 106 km/h, fără să supravegheze cu atenţie calea de rulare, fapt pentru care a afectat fluenţa şi siguranţa circulaţiei, prin intrarea în coliziune cu autoturismul marca Renault Fluence, care circula cu o viteză de circa 3 km/h”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, procurii au susținut în instanță că ambii șoferi au fost vinovați de producerea acestui accident. Șoferul taxiului pentru că nu a acordat prioritate, dar și șoferul BMW-ului pentru că rula cu viteză excesivă și nu a fost atent la drum.

„Se constată că accidentul a fost generat de către conducătorul autoturismului marca Renault, pentru că nu a respectat semnificația indicatorului de prioritate „Cedează trecerea”, dar și de către conducătorul autoturismului marca BMW, pentru că nu a supravegheat cu atenție calea de rulare și viteza de deplasare a autoturismului”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

ADVERTISEMENT

De la sentință cu suspendate la una cu executare

În septembrie 2023, Judecătoria Craiova a dat o primă sentință în acest caz. Șoferul BMW-ului a fost găsit vinovat de ucidere din culpă, însă a primit o pedeapsă de doi ani și șase luni cu suspendare. În plus, el trebuia să execute și 90 de zile de muncă în folosul comunității.

Sentința a fost atacată cu apel de către rudele victimelor, dar și de către societatea de asigurări care trebuia să plătească daune morale între 25.000 și 37.500 lei. Instanța de apel a decis acum, la începutul anului 2024, ca șoferul autoturismului BMW să execute pedeapsa dictată în primă instanță.

În urma accidentului din mai 2020 și-au pierdut viața șoferul taxiului în vârstă de 55 de ani, dar și femeia care se afla pe scaunul din dreapta. Ambii au murit pe loc. Băiatul femeii, în vârstă de 7 ani, și bunicul acestuia de 84 de ani, care se aflau pe bancheta din spate au ajuns la spital, însă și-au pierdut viața la scurt timp.

ADVERTISEMENT