News

Un tânăr de 17 ani a murit chiar de ziua lui într-un accident auto. Șoferul conducea băut și nu avea permis auto

Un tânăr de 17 ani din Sibiu a murit după ce a fost proiectat în afara mașinii în care se afla, după ce șoferul, care conducea băut și fără permis, s-a răsturnat cu mașina
23.04.2022 | 21:16
Un tanar de 17 ani a murit chiar de ziua lui intrun accident auto Soferul conducea baut si nu avea permis auto
Accident mortal în județul Sibiu. Șoferul nu avea permis și conducea beat. Sursa foto: Turnul Sfatului.
ADVERTISEMENT

Un adolescent de 17 ani din Sibiu a murit sâmbătă, după ce mașina în care se afla s-a răsturnat iar el a fost proiectat prin parbriz câțiva metri în afara autoturismului. Șoferul conducea băut și nici nu avea permis.

Tânăr mort chiar de ziua lui

Accidentul s-a produs pe drumul județean 141A, între localitățile Buia şi Mihăileni. Şoferul, în vârstă de 27 de ani, nu avea permis de conducere şi se afla sub influenţa alcoolului în momentul în care a pierdut controlul mașinii.

ADVERTISEMENT

Ceilalţi doi pasageri care se aflau în autoturism, de 13, respectiv 21 de ani, nu au suferit vătămări corporale.

„Din primele cercetări rezultă că şoferul unui autoturism condus dinspre Buia spre Mihăileni a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat pe carosabil. În urma impactului, pasagerul dreapta faţă, un tânăr care azi ar fi împlinit 17 ani, a fost proiectat în afara autoturismului, suferind leziuni incompatibile cu viaţa.

ADVERTISEMENT

Conducătorul auto, în vârstă de 27 de ani şi ceilalţi doi pasageri care se aflau în autoturism, de 13, respectiv 21 de ani, nu au suferit vătămări corporale. Toţi cei implicaţi sunt din localitatea Buia”, arată un comunicat de presă al IPJ Sibiu.

Polițiștii au transmis că șoferul a avut o alcoolemie de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Din verificările efectuate de către poliţişti rezultă că cel aflat la volan nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a şoferului a indicat un rezultat de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

Şoferului îi vor fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, se efectuează cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului, urmând a fi stabilite cu exactitate cauza şi circumstanţele producerii acestui nefericit eveniment.

În zona producerii accidentului se circulă îngreunat”, a mai transmis IPJ Sibiu.

Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, a transmis că adolescentul de 17 ani era pasager în dreapta și că azi ar fi împlinit vârsta de 17 ani. El a fost proiectat în afara autoturismului, suferind leziuni incompatibile cu viața.

ADVERTISEMENT

Potrivit polițiștilor sibieni, la fața locului au ajuns două echipaje SMURD dintre care unul cu medic, însă din păcate nu au putut decât să constate decesul adolescentului.

Tot mai mulți șoferi fără permis

Deși Codul penal pedepsește conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis cu închisoare de la 1 la 5 ani, în ultima perioadă a putut fi constată o înmulțire a acestor cazuri. Doar săptămâna trecută au fost semnalate cel puțin trei astfel de cazuri.

Marțea trecută, în Capitală, un șofer care nu avea permis și conducea sub influența băuturilor alcoolice a fost urmărit de polițiști pe Bulevardul Ghencea după ce a refuzat să oprească la semnalele acestora. În final, bărbatul a fost prins după ce a intrat cu mașina într-un alt autoturism iar apoi s-a oprit într-un stâlp.

Tot săptămâna trecută, un băcăuan în vârstă de 36 de ani a fost oprit de trei ori de către polițiști și i s-au întocmit trei dosare penale pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

Un caz similar a fost înregistrat și la Oradea. Acolo, în ultimele luni, un tânăr de 24 de ani a fost prins în repetate rânduri în ultimele luni conducând fără permis. Acesta a fost oprit marți de către polițiști în trafic și, constatând că mai fusese prin și în cursul lunilor iulie și septembrie la fel fără permis, poliţiştii au emis mandat de reţinere pe numele lui.

 

ADVERTISEMENT
Tags: