Life
notix pixel id

Ce pensie are, de fapt, Gheorghe Turda. Artistul încasează o sumă foarte mare de bani în fiecare lună

Gheorghe Turda este unul dintre cei mai apreciați și mai cunoscuți cântăreți de muzică populară și nu este de mirare că încasează o pensie uriașă de la statul român.
22.07.2021 | 07:31
Ce pensie are, de fapt, Gheorghe Turda. Artistul încasează o sumă foarte mare de bani în fiecare lună
Ce pensie are, de fapt, Gheorghe Turda. Artistul încasează o sumă foarte mare de bani în fiecare lună. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Interpretul în vârstă de 73 de ani a lucrat în urmă cu ani buni în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, unde începând cu anul 1991 a ocupat funcția de șef al Direcției de Cultură.

Postul l-a ajutat pe Gheorghe Turda să primească o sumă foarte mare de bani de la stat în momentul în care a luat decizia de a ieși la pensie. În felul acesta solistul se bucură de un trai liniștit.

Și unde mai pui că a reușit să-și mărească pensia după ce a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne și Casa Națională de Pensii, solicitând mărirea indemnizației lunare primite de la stat cu 50%.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Turda, pensie uriașă de la statul român. Ce sumă primește

Procesul a durat câțiva ani buni, dar a meritat pentru că solistul de muzică populară a câștigat. Avocații vedetei au apelat la o strategie foarte interesantă.

Concret, au invocat legea 6/2006, conform căreia primesc drepturi suplimentare „pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică”.

ADVERTISEMENT

În momentul de față Gheorghe Turda are o pensie de 1.900 de euro pe lună, adică aproximativ 9.000 de lei. La această sumă se adaugă și alte venituri, suma totală primită de vedetă fiind de 2.500 de euro, potrivit wowbiz.ro.

Gheorghe Turda, avere. Ce are în palmares solistul de muzică populară

Solistul o duce bine din punct de vedere material și se poate bucura de o viață fără grija zilei de mâine. În plus, deține două imobile în Câmpina și București, dar și un teren de 1.600 mp în Câmpina.

ADVERTISEMENT

Figură emblematică a muzicii populare românești, Gheorghe Turda a reușit să strângă o avere frumușică de pe urma concertele și spectacolelor pe care le-a susținut de-a lungul anilor.

Așa a ajuns cântărețul să aibă pe lângă locuințe și un teren agricol de 3.000 mp în județul Prahova, două mașini, o pianină de 7.500 de euro, dr și bijuterii de familie care se ridică la valoarea de 6.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Totodată, solistul are și bani în conturi. Conform stirilekanald.ro, într-unul dintre acestea artistul a strâns 1.000 de dolari, în timp ce altul este mult mai consistent și are strânși peste 150.000 de lei.

Dacă lucrurile stau bine pe plan profesional, nu același lucru se poate spune despre viața privată. Gheorghe Turda a fost implicat în mai multe scandaluri, ultimul fiind cu Nicoleta Voicu, cu care a avut o relație amoroasă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri