Life

Ce pensie are Ion Lăceanu după 60 de ani de carieră. ”Omul orchestră” locuiește la azil

Care sunt veniturile încasate de Ion Lăceanu după mai bine de 6 decenii pe scena muzicală. Artistul stă la un cămin de bătrâni.
10.10.2023 | 17:20
Ce pensie are Ion Laceanu dupa 60 de ani de cariera Omul orchestra locuieste la azil
Care sunt veniturile încasate de Ion Lăceanu după mai bine de 6 decenii pe scena muzicală. Artistul stă la un cămin de bătrâni. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Ce pensie are Ion Lăceanu după 60 de ani de carieră. “Omul orchestră” locuiește la azil, decizia fiind luată în urmă cu ceva vreme, la scurt timp după moartea soției sale, Anastasia. Femeia a murit în 2016.

Care sunt veniturile încasate de Ion Lăceanu după mai bine de 6 decenii pe scena muzicală. Artistul stă la un cămin de bătrâni

Ion Lăceanu a dezvăluit care sunt veniturile pe care le încasează de la statul român după mai bine de 6 decenii pe scena muzicală. Artistul stă la un cămin de bătrâni, unde spune că nu-i lipește nimic și are parte de socializare.

ADVERTISEMENT

Pentru azilul din zona Circului Metropolitan din Capitală scoate din buzunar o sumă considerabilă, de 3.000 de lei. În schimb, pensia solistului depășește valoarea achitată lunar pentru a primi îngrijirile necesare.

Cântărețul originar din județul Teleorman este vizitat foarte des de fiul său, Robert, care îi aduce tot felul de bunătăți. „Omul orchestră” nu se plânge și se consideră o persoană perfect lucidă la cei 87 de ani ai săi.

ADVERTISEMENT

„Aici, taxa lunară costă cam 3.000 de lei, cu totul, poate un pic mai mult, dar am o pensie de peste 3.000 de lei, după o viață de muncă este binișor, nu e rău. Alți artiști au pensie mică, de vreo 1.400 de lei, pentru că au lucrat la negru.

Eu dorm liniștit, mi-am asigurat o pensie decentă pentru zile grele. Fiul meu mă vizitează foarte des, el mai îmi cumpără tot ce e nevoie și acoperă cheltuielile suplimentare”, a spus Ion Lăceanu pentru playtech.ro.

ADVERTISEMENT

Ion Lăceanu, mulțumit de condițiile din azil

„Mâncarea aici este satisfăcătoare, avem trei mese pe zi, dacă ne e foame, între mese, mai primim fructe sau câte o prăjitură, nu mă plâng. Am nimerit bine, este un loc curat, există respect.

Ce am auzit că se întâmplă, prin alte părți, m-a îngrozit, li s-au luat casele bătrânilor, au rămas pe drumuri”, a mai adăugat Ion Lăceanu, mai arată sursa citată anterior. Artistul se simte foarte bine în căminul pentru bătrâni.

ADVERTISEMENT

Îndrăgitul artist a primit porecla „Omul orchestră” pentru că știe să cânte la 9 instrumente, printre cele mai cunoscute fiind cimpoiul, cavalul, ocarina, solzul de pește și frunza. A susținut concerte în peste 58 de țări și a cântat pentru 7 președinți de stat.

Mai mult, l-a întâlnit pe J. F. Kennedy cu care a dat mâna cu numai puțină vreme înainte de asasinarea sa. În plus, Ion Lăceanu a fost unul dintre lăutarii preferați ai cuplului prezidențial Elena și Nicolae Ceaușescu.

De asemenea, le-a cântat marelui pianist Arthur Rubinstein si pictorului Salvador Dali. În altă ordine de idei, oamenii știu că este renumit pentru faptul că iarna purta o singură mănușă, în mâna care ținea servieta, cealaltă fiind liberă pentru a da autografe celor interesați.

ADVERTISEMENT