News

Ce pensii primesc doi români în Spania după 22 de ani de muncă. Cu o cotizație minimă, suma este uriașă față de ce ar fi luat în România

Doi români dezvăluie ce pensii primesc în Spania după 22 de ani de muncă. Suma este una uriașă față de veniturile din România.
06.11.2022 | 19:12
Ce pensii primesc doi romani in Spania dupa 22 de ani de munca Cu o cotizatie minima suma este uriasa fata de ce ar fi luat in Romania
Doi români dezvăluie ce pensii primesc după 22 de ani de muncă. Suma, una uriașă. Sursa foto: ObservatorNews / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Roza și Gheorghe sunt doi români a căror viață s-a împărțit între România și Spania. Ajunși la vârsta pensionării, cei doi nu regretă în niciun moment faptul că au ales să muncească zeci de ani în statul iberic.

Doi români dezvăluie ce pensii primesc după 22 de ani de muncă. Suma, una uriașă față de ce ar fi luat în România

Conaționalii noștri au locuit 22 de ani în Spania. Recent, aceștia au ieșit ieşit la pensie, iar venitul lunar este unul incomparabil cu ceea ce ar fi primit de la statul român.

ADVERTISEMENT

Roza și Gheorghe primesc pensia minimă din Spania, pe care statul le-o oferă garantat chiar dacă nu au cotizat suficient. E vorba de 750 de euro fiecare, undeva la 3.700 de lei.

În paralel, aceștia primesc bani și de la statul român. Roza a lucrat, tot 22 de ani și în România. În urma acestor ani, femeia primește undeva la 10 milioane, de aproape patru ori mai puțin decât în statul iberic.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe Gheorghe, deși a lucrat 38 de ani și 10 luni în țară, bărbatul primește, în lei, echivalentul a 360 de euro.

Așadar, la un calcul simplu, cei doi români primesc, împreună, 1.500 de euro de la statul spaniol, în comparație cu sub 600 de euro în România.

ADVERTISEMENT

Ce joburi au avut cei doi români în Spania

În ultimii ani, Roza și Gheorghe au avut, în Spania, o viața cu de toate. Nu s-au ferit de niciun job.

Am fost femeie de serviciu și la cel mai mare designer din Castellon, Paco Rocca. Foarte bine, foarte bine”, povestește femeia, pentru ObservatorNews.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe soțul Rozei, Gheorghe, acesta lucra, în România, în zona gastronomică. Era bucătar cu 20 de ani vechime. În Spania, acesta a ajuns să îngrijească mai mulți cai ai unei herghelii de lângă Castellon.

Bărbatul nu se plânge. ”Aici dacă ai lucrat o zi, ai luat banii și poți să trăiești o săptămână și mai mult. În România muncești o săptămână ca să mănânci cu familia o zi”.

ADVERTISEMENT
Tags: