Life

De ce să pui sare în ceai. Trucul genial pe care trebuie să îl încerci măcar o dată

Știai că dacă pui sare în ceai te bucuri de o băutură mai bună? Acest truc genial merită încercat măcar o singură dată. Rezultatul te va surprinde.
26.01.2024 | 14:37
De ce sa pui sare in ceai Trucul genial pe care trebuie sa il incerci macar o data
De ce să pui sare în ceai. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Te-ai gândit vreodată să pui sare în ceai? Dacă la prima vedere nu pare o idee bună și crezi că gustul acestei băuturi se va schimba, iată că adevărul este altul. Și cu siguranță vei încerca și tu asta după ce îl vei afla.

De ce să pui sare în ceai

Fiecare persoană în parte are tabieturile sale dimineața, dar și în timpul zilei. Sunt oameni care savurează dimineața, după ce se trezesc, o cană de cafea fierbinte, în timp ce alții adoră ceaiurile.

ADVERTISEMENT

Ele sunt de altfel și o alegere mai sănătoasă. Ceaiurile au la baze plante care au beneficii uimitoare pentru organism. De asemenea, putem alege dintr-o gamă largă, astfel că nu ne plictisim cu același gust niciodată.

Dar de ce să pui sare în ceai? Acest truc nu este făcut pentru a schimba gustul băuturii tale. Din contră, te ajută să te bucuri mai mult timp de băutura, pe tot parcursul zilei. Iar asta o confirmă și specialiștii, notează BBC.

ADVERTISEMENT

Profesoara Michelle Francl, chimistă de la Bryn Mawr College din Pennsylvania, a vorbit despre ce se întâmplă când pui sare în ceai. Sarea practic ajunge să blocheze receptorii gustului amar ai ceaiului.

Ce efect are acest truc genial

Ce înseamnă asta? Poate ai observat că dacă ceaiul tău s-a răcit, el devine amar. Iar multe persoane aleg să nu îl mai consume și să prepare altul în loc. Dacă însă pui sare în ceai, nu vei mai avea această problemă. Nu e nevoie decât de o cantitate mică de sare.

ADVERTISEMENT

Ea va bloca receptorii amari, iar gustul neplăcut va fi doar o amintire. Este important însă să fim atenți la cantitatea adăugată. E suficient un praf de sare și nu mai mult de atât. Dacă exagerăm, e posibil ca gustul băuturii noastre să fie alterat.

“Ceea ce este nou este înțelegerea noastră ca chimiști. Nu este ca și cum adăugați zahăr. Cred că oamenii se tem că ajung să simtă sarea. Prin adăugarea unei cantități mici de sare de masă, o cantitate nedetectabilă, veți neutraliza amărăciunea băuturii.

ADVERTISEMENT

Este în regulă să experimentați. Am făcut experimente în bucătăria mea pentru asta. Canalizați-vă latura de savant”, este recomandarea venită din partea profesoarei Michelle Francl.

ADVERTISEMENT