Life

Ce poți face cu cojile de mandarine. Secretele pe care trebuie să le știi și la ce folosesc în gospodărie

În ce fel se utilizează cojile de la mandarine. Ponturile de care trebuie să ții cont și ce scopuri benefice au în locuință.
03.12.2023 | 11:20
Ce poti face cu cojile de mandarine Secretele pe care trebuie sa le stii si la ce folosesc in gospodarie
În ce fel se utilizează cojile de la mandarine. Ponturile de care trebuie să ții cont și ce scopuri benefice au în locuință. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce poți face cu cojile de mandarine. Secretele pe care trebuie să le știi și la ce folosesc în gospodărie. Aceste citrice nu sunt doar o sursă bogată de vitamine C, ci au și numeroase întrebuințări în alte domenii.

În ce fel se utilizează cojile de la mandarine. Ponturile de care trebuie să ții cont și ce scopuri benefice au în locuință

În ce fel se utilizează cojile de la mandarine. Ponturile de care trebuie să ții cont și ce scopuri benefice au în locuință. De acum înainte nu le vei mai arunca direct la coșul de gunoi pentru că sunt extrem de utile în casă.

ADVERTISEMENT

Lăsate pe blatul din bucătărie acestea elimină toate mirosurile neplăcute. Dacă sunt acoperite cu un praf de sare sunt ideale pentru a absorbi duhorile din frigider, mai ales dacă ai mâncare care a fost lăsată descoperită.

De asemenea, cojile uscate și mărunțite sunt perfecte în curățenie datorită faptului că au în compoziția lor uleiuri esențiale. Tot ce trebuie să faci este să le amesteci cu o cantitate foarte mică de oțet alb și vei obține o soluție naturală.

ADVERTISEMENT

Cu acest amestec poți spăla podelele sau gresia din locuință. În plus, cojile de mandarine ajută zahărul să nu se mai întărească dacă sunt puse în recipientul în care stă acest ingredient. Cojile pot fi lăsate în diverse colțuri din casă sau în bradul de Crăciun.

Totodată, cojile de mandarină pot fi puse în încălțăminte peste noapte pentru a absorbi mirosurile neplăcute. Mai mult decât atât, aceste resturi sunt perfecte ca și parfum de cameră dacă sunt lăsate pe caloriferul încins.

ADVERTISEMENT

Ce proprietăți au mandarinele

Mandarinele sunt o sursă importantă de vitamina C, dar și o sursă bună de potasiu. Acest mineral ajută la menținerea tensiunii arteriale normale și a bunei funcționări a inimii. În plus, citricele au fibre dietetice care ajută la digestie și previn constipația.

Fructele conțin și o cantitate mare de vitamina A care menține sănătatea pielii și a ochilor. Din compoziția lor mai fac parte vitamine din complexul B care sunt ideale în funcționarea normală a sistemului nervos.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ele conțin și o cantitate importantă de apă care ajută la menținerea hidratării organismului. Mandarinele au antioxidanți și compuși fitochimici, printre care se numără flavonoidele și carotenoidele.

ADVERTISEMENT