Life

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe portocale. Mulți fac această greșeală în timpul sărbătorilor de iarnă

Care sunt efectele pe care le are consumul în exces de portocale. Multe persoane recurg la această eroare, în sezonul rece.
28.11.2023 | 23:40
Ce se intampla daca mananci prea multe portocale Multi fac aceasta greseala in timpul sarbatorilor de iarna
Care sunt efectele pe care le are consumul în exces de portocale. Multe persoane recurg la această eroare în sezonul rece. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe portocale. Mulți fac această greșeală în timpul sărbătorilor de iarnă. Un studiu publicat în Diabetes and Endocrinology arată care sunt problemele care pot apărea în această situație.

Care sunt efectele pe care le are consumul în exces de portocale. Multe persoane recurg la această eroare în sezonul rece

Care sunt efectele pe care le are consumul în exces de portocale. Multe persoane recurg la această eroare în sezonul rece când citricele sunt la discreție în magazine și în piețe. Nutriționiștii trag un semnal de alarmă.

ADVERTISEMENT

În general, citricele, printre care se numără lămâile, mandarinele și clementinele, pot duce la reacții alergice. Unii oameni se confruntă cu iritații ale pielii sau umflarea buzelor, în timp ce alții pot avea o aciditatea ridicată în organism.

Acidul citric poate provoca reflux acid sau iritații ale mucoasei stomacului. Potrivit healthshots.com, aceste neplăceri apar atunci când citricele sunt consumate excesiv. Din păcate, pot apărea inclusiv probleme digestive sau ulcer.

ADVERTISEMENT

Portocalele mâncate în număr foarte mare, în special în perioada sărbătorilor de iarnă, pot duce la o intoxicație cu vitamina C. Cu toate că este esențială pentru organismul uman, aceasta poate provoca diaree, probleme gastrointestinale și alte efecte adverse.

„Dacă un adult începe să consume portocale în cantități mari, să zicem 4-5 portocale pe zi, excesul de fibre din organism ar putea declanșa tulburări de stomac, crampe, diaree, balonare și greață.

ADVERTISEMENT

În mod similar, aportul excesiv de vitamina C poate provoca arsuri la stomac, dureri de cap, vărsături și chiar insomnie. Persoanele care au niveluri ridicate de potasiu în corpul lor trebuie să consulte un medic înainte de a mânca portocale.

 Şi, chiar dacă sunt bogate în nutriție, cel mai bine este să le consumați în cantități mici”, a declarat nutriționistul și dieteticianul Avni Kaul, scrie evz.ro. O sută de grame de portocală conține 47 de grame de calorii.

ADVERTISEMENT

Portocalele cauzează probleme dentare

Medicii nutriționiști mai adaugă și faptul că portocalele consumate în exces cauzează probleme dentare. Acidul din citrice afectează smalțul dinților pentru că duce la eroziunea smalțului și la sensibilitatea dentară.

De asemenea, un alt efect negativ are legătură cu medicamentele care se iau de oameni în aceeași perioadă. Anumite pastile pot interacționa cu substanțele chimice care se găsesc în aceste citrice delicioase.

ADVERTISEMENT