Life
notix pixel id

Ce poți face cu cojile de mere. Trucuri utile și ieftine pentru bucătărie

Ce poți face cu cojile de mere. Află care sunt câteva dintre cele mai utile trucuri pentru bucătărie, simple și ieftine.
12.09.2021 | 17:35
Ce poți face cu cojile de mere. Trucuri utile și ieftine pentru bucătărie
Ce poți face cu cojile de mere. Trucuri utile și ieftine pentru bucătărie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Există mai multe lucruri pe care le poți face cu cojile de mere. Atunci când gătim deserturi pe bază de măr, obișnuim să aruncăm cojile, dar nu multe persoane sunt conștiente de beneficiile acesteia.

Coaja de măr este bogată în vitaminele A și C și poate fi folosită în alte scopuri atunci când nu ne mai trebuie. Citește în continuare și află care sunt cele mai bune întrebuințări pentru aceasta.

Ce poți face cu cojile de mere. Trucuri utile și ieftine pentru bucătărie

Iată ce poți face cu cojile de mere, atunci când alegi să consumi fructele fără ele. Înainte să arunci cojile la gunoi, trebuie să știi că sunt multe alte întrebuințări care aduc numai beneficii.

ADVERTISEMENT

Poți păstra cojile de mere pentru a face un ceai revigorant iarna, chiar dacă sunt puțin uscate. Se fierb patru căni de apă într-o oală, în care se adaugă coaja a șase mere, un baton de scorțișoară și o lingură de zeamă de lămâie, potrivit casepractice.ro.

Compoziția se fierbe timp de 15 minute, apoi se strecoară pentru a îndepărta cojile de mere și bățul de scorțișoară. Poți adăuga și miere de albine, după gust. Ceaiul din coji de mere are un gust bun și poate ajuta la digestie.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru util pe care îl poți face cu cojile de la mere este să-ți fabrici propriul oțet. Fiind un aliment indispensabil în casă, oțetul poate fi făcut chiar de tine.

Se pun felii și coji de mere într-un borcan cu volum mare, iar acestea trebuie îndesate, potrivit sursei citate mai sus. Se toarnă apoi apă până acoperi conținutul, lăsând două degete libere la suprafață pentru a avea loc fermentația.

ADVERTISEMENT

Borcanul se acoperă cu capacul și cu un prosop, apoi se depozitează într-un loc călduros timp de o lună. După ce a fermentat, oțetul se strecoară și se depozitează în recipiente moi.

Cum purifici apa cu ajutorul cojilor de mere

Cojile de mere pot fi folosite și pentru purificarea apei, după cum au descoperit cercetătorii Universității din Singapore. Aceștia spun că mai mulți compuși chimici pot fi eliminați cu ajutorul cojilor. Este bine să le fierbi în apă pentru a o purifica.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cojile de mere pot fi folosite pentru împrospătarea aerului din camere. Se pune o oală pe plită sau pe aragaz, la foc mic, în care se adaugă coji de mere, portocale și scorțișoară.

Recipientele din aluminiu pot fi curățate, pe interior, cu ajutorul cojilor de mere. Se pune apă cât să cuprindă suprafața murdară, se adaugă coji de mere și se lasă la fiert timp de 20 – 25 de minute. Acizii din coji vor descompune murdăria, iar curățarea este mult mai ușoară.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri