Life

Ce poți să pățești dacă înghiți păr de pisică. Mergi de urgență la medic dacă ai aceste simptome

Ce poți păți dacă înghiți păr de pisică. Mergi de urgență la medic dacă ai aceste simptome. Trucuri pentru a evita problemele.
10.03.2024 | 14:47
Ce poti sa patesti daca inghiti par de pisica Mergi de urgenta la medic daca ai aceste simptome
Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Iată ce se poate întâmpla dacă înghiți păr de pisică. Dacă ai unele dintre următoarele simptome, e bine să mergi cât mai repede la medic. Cum poți reduce cantitatea de păr din locuință?

Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică. Mergi la medic dacă ai aceste simptome

Persoanele care au pisici știu că se întâmplă adesea ca acestea să lase păr prin pasă, inclusiv pe haine sau pe mobilier. Poate chiar ți s-a întâmplat să înghiți păr de pisică, însă acest lucru nu reprezintă o problemă majoră dacă este vorba despre o cantitate mică.

ADVERTISEMENT

De multe ori, firele de păr trec prin sistemul digestiv fără a provoca probleme. Părul pisicilor este compus, în mare parte, din keratină, adică substanța din care sunt formate unghiile și părul uman.

Este important de menționat, totuși, că înghițirea excesivă de păr de pisică poate provoca formarea de ghemotoace de păr în stomac. Acestea se numesc trichobezoare, notează dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT

Din cauza trichobezoarelor, pot apărea diverse simptome, cum ar fi constipație, vărsături sau dificultăți la eliminarea fecalelor. Dacă te confrunți cu asemenea simptome, poți consulta un medic.

Astfel, pentru a evita să înghiți prea mult păr de pisică, e bine să i grijă la igiena personală și să te speli pe mâini după interacțiunea cu felina. Trebuie, de altfel, să eviți să mângâi pisica excesiv.

ADVERTISEMENT

Ce să faci pentru a evita căderea excesivă a părului de pisică

Există mai multe metode pentru a avea cantități mai mici de păr de pisică în locuință. Periajul regulat poate fi de mare ajutor, deoarece ajută la îndepărtarea firelor de păr desprinse înainte ce acestea să ajungă pe haine sau pe mobilierul din casă.

Trebuie să alegi o perie potrivită pentru tipul de blană al pisicii tale. Prin periajul regulat, se va menține sănătatea generală a blănii felinei. Poți folosi, de asemenea, mănuși special concepute pentru a îndepărta părul de pisică.

ADVERTISEMENT

Astfel de mănuși sunt dotate cu noduli de cauciuc, care ajută la prinderea părului și care capturează firele de păr în timp ce mângâi animalul de companie.

Totodată, este foarte important ca pisica să aibă o dietă echilibrată și să fie hidratată. În acest fel, părul nu va mai cădea atât de mult. Pentru a-i asigura felinei o dietă potrivită, e bine să consulți medicul veterinar.

O altă soluție este purificatorul de aer, care pot filtra părul și pielea moartă de pisică din aerul din cameră. Cantitatea de păr din interior va fi mai mică, iar mediul va fi unul mai sănătos, potrivit AnimalReport.net.

Experții recomandă să investești într-un aspirator de calitate. Există unele special concepute pentru a face față părului felinelor, printre care și cele cu filtru HEPA. Acestea prind și rețin alergenii, iar mediul din casă va fi mai sănătos.

ADVERTISEMENT
Tags: