News

Ce povestea Mihai Pacepa despre petrecerile lui Nicu Ceaușescu! Momentul șocant al condimentării stridiilor

15.02.2021 | 16:44
Ce povestea Mihai Pacepa despre petrecerile lui Nicu Ceausescu Momentul socant al condimentarii stridiilor
Mihai Ion Pacepa a povestit despre petrecerile lui Nicu Ceaușescu. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți aduce aminte ce povestea Mihai Pacepa despre petrecerile lui Nicu Ceaușescu, fiul fostului lider PCR! Astfel, în ciuda faptului că țara traversa momente grele, oamenii fiind înfometați și ținuți într-o sărăcie lucie, nomenclatura vremii o ducea ca-n filme. 

Cap de listă era chiar fiul lui Nicolae Ceaușescu. Nicu, a fost preferatul mamei Elena și cel despre care se spunea la un moment dat că va prelua conducerea țării.

ADVERTISEMENT

Până să ajungă la acest nivel, Nicu Ceaușescu și-a trăit din plin viața. Oamenii din jurul lui spun că s-a distrat la culme și a participat la petreceri care nu o dată s-au terminat într-o baie de alcool.

Cum vedea Mihai Pacepa petrecerile lui Nicu Ceaușescu!

Despre un astfel de moment a scris și Mihai Pacepa, fostul şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Nicolae Ceauşescu.  A făcut-o chiar în cartea care a devenit un adevărat best seller.

ADVERTISEMENT

În „Orizonturi Roșii”, Pacepa a povestit cum se punea la cale țara de către oameni care n-au urmărit niciodată binele poporului. Orgii culinare și sex cât cuprinde erau condimentele speciale ale party-urilor la care participa și fiul președintelui.

Sursa foto – captură TVR

„Biroul lui Andrei a devenit un fel de Mecca pentru salariații MAE și MCE. Toți încercau cu disperare să fie numiți într-un post peste hotare și să stea acolo cât mai multe mandate posibile. Orice post în străinătate, chiar și în Mongolia, era mai bun decât cel de birocrat în România lui Ceaușescu, iar Andrei se specializase în solicitarea de favoruri în schimbul ajutorului său.

ADVERTISEMENT

Mai întâi cravate, apoi stilouri, ceasuri, costume de haine. Toată această pradă era depozitată talmeș-balmeș într-o cameră din spatele biroului său. Se îmbrăca într-un costum nou-nouț sau măcar își punea o cravată nouă în fiecare zi și nu purta același ceas mai mult de o săptămână, cu excepția celor de aur.

Ambasadorii și alți diplomați îi trimiteau de asemenea delicatese în valize diplomatice: homari, stridii și alte fructe de mare la gheață, precum și lăzi cu vin. S-a ajuns până într-acolo, încât primea anumite delicatese în fiecare zi de la cutare sau cutare ambasadă. Curând, Andrei a început să ofere dineuri exotice pentru prietenii apropiați, în fiecare săptămână, într-una dintre casele de oaspeți oficiale ale CC al PCR”, scria Mihai Pacepa despre păturile sociale în anii comunismului din România

ADVERTISEMENT

Cum a urinat Nicu Ceaușescu peste stridii

Tocmai la una dintre aceste petreceri, Nicu Ceaușescu a luat-o complet razna. Beat criță, acesta a început să-i toarne în cap whisky lui Ștefan Andrei.

Mai mult de atât, conform lui Mihai Pacepa, Nicu Ceaușescu a început să-i spună lui Ștefan Andrei că atunci când o să moară tatăl lui o să-l numească pe el premier. După care a solicitat un platou cu stridii. Nu a mai durat mult până când dorința i-a fost îndeplinită.

„Un chelner a venit cu o tavă de argint plină de stridii.
– Pune-o aici, în mijloc, a ordonat Nicu, arătând spre masă. Sunt ceva condimente pe ele?
– Sunt doar proaspete și crude, tovarășe Nicu, a replicat chelnerul.
– Au nevoie de condimente, bă, idiotule. Asta nu-i casă de curve, e un club VIP.

Nicu s-a cățărat cu greu pe masă și a început să urineze pentru a condimenta fiecare stridie.
– Haideți, tovarăși. Serviți stridii, i-a îndemnat Nicu pe musafiri, în timp ce încerca fără succes să ia o stridie pentru el.

Sursa foto – hepta.ro

Le-a trebuit ceva timp lui Andrei și Pacoste ca să-l așeze pe Nicu înapoi pe scaun.
– Nimeni nu mănâncă? Cui nu-i place condimentarea mea? Nimănui? Atunci le spăl!
Și Nicu a început să stropească cu un sifon stridiile și pe noi, cei așezați în jurul mesei. Ștefan Andrei și Cornel Pacoste, pe jumătate beți, se amuzau copios. Cornel Burtică și Dumitru Popescu-Dumnezeu, pe jumătate treji, încercau să se apere de sifon”, a notat Mihai Pacepa într-un capitol al cărții sale, capitol care avea să se încheie și cu un viol.

„Nicu a rămas acolo, împingând o chelneriță spre marginea mesei în timp ce îi sfâșia bluza.
– Vreau să te regulez aici. Pe masa asta, curvo!”, a continuat să scrie Pacepa

Un avocat american susține că Pacepa a murit de coronavirus

Vă readucem aminte că Mihai Pacepa a fugit din țară în 1978. Acesta a cerut azil politic în Statele Unite, țară pentru care a lucrat în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic. Un avocat american, Ronald J. Rychlak, a scris despre Pacepa că a murit.

Acesta a publicat informația într-un editorial scris pentru  The Epoch Times. Ronald J. Rychlak a afirmat că fostul spion al lui Nicolae Ceaușescu a murit din cauza COVID-19.

ADVERTISEMENT