Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce primă fabuloasă au luat jucătorii Forestei la SF-ul 5-4 cu Dinamo. „Eu am avut dublu!”

Fanii neutri ai fotbalului românesc își aduc aminte cu plăcere de acel 4-5 dintre Dinamo și Foresta Fălticeni, meci jucat în anul 2000, într-o zi de noiembrie.
16.01.2024 | 20:32
Ce prima fabuloasa au luat jucatorii Forestei la SFul 54 cu Dinamo Eu am avut dublu
Pe asta e greu să o crezi, dar e adevărată. Ce primă au luat jucătorii Forestei la SF-ul 5-4 cu Dinamo!
ADVERTISEMENT

Acum, la mai bine de 20 de ani de la acea partidă, întoarsă și câștigată miraculos de Foresta, deși era condusă cu 0-4 în minutul 62, unul dintre eroii de pe atunci, Robert Niță, a dezvăluit care au fost primele de joc oferite de conducere după acea minune. Așadar, deși pare greu de crezut, moldovenii au primit între 2000 și 4000 de dolari de căciulă, o sumă enormă la acea vreme.

Ce primă au luat jucătorii Forestei la SF-ul 5-4 cu Dinamo!

”Ce primă ați avut la Foresta când ați bătut Dinamo cu 5-4?”, l-a întrebat Horia Ivanovici pe Robert Niță, aflat în studioul emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

„2.000 de dolari de om și eu am luat 4.000”, a răspuns, mândru, fostul atacant. ”Nu v-a dat un porc ceva, niște cârnați?”, a replicat Horia Ivanovici, vizibil amuzat de situație.

”Nu știu dacă și-au luat toți primele alea, ce se mai promitea, era un finanțator atunci, patron, domnul Huțu, Dumnezeu să-l odihnească. Erau și alte vremuri, bazarul ăla mergea foarte bine.

ADVERTISEMENT

De regulă la echipele de provincie nici nu se punea problema când jucai cu Steaua, Dinamo, Rapid, să suplimenteze prima, pentru că nu se așteptau să câștigi. Tu aveai prime bune cu Bistrița, Ceahlăul, Bacău”, a completat Niță.

Meciul dintre Dinamo și Foresta Fălticeni, jucat pe 11 noiembrie 2000, a rămas în istorie drept unul dintre cele mai nebune meciuri pe care le-a oferit fotbalul românesc. Atunci, Dinamo întâlnea Foresta Fălticeni în etapa a 13-a a Diviziei A, fiind meciul revenirii pentru Ionuț Lupescu în tricoul alb-roșu.

ADVERTISEMENT

Miracolul din 11 noiembrie 2000, Dinamo – Foresta 4-5

Așa cum era de așteptat, statistica de dinaintea partidei ținea cu Dinamo, care câștigase 3 meciuri din ultimele 4 jucate contra Forestei, la un golaveraj de 9-6. Așadar, pe nimeni nu a mirat când Dinamo a deschis scorul după doar 12 minute de joc, prin Tinel Petre, iar Mihalcea majora diferenșa în minutul 29.

Inclusiv patronul Forestei, Eugen Huțu, părăsea stadionul supărat în minutul 30, fiind convins că nimic spectaculos nu se poate întâmpla. De altfel Dinamo a călcat pedala de accelerație, iar în minutul 47 era deja 4-0 pentru ”câini”. Ce a urmat e adevărată literatură Science Fiction.

ADVERTISEMENT

Robert Niță a înscris așa zisul gol de onoare pentru oaspeți în minutul 62, însă în minutele 71 și 73 tabela indica 4-3, după reușitele lui Păcurar și Botan. Ce a urmat după minutul 80 a fost șocant pentru fanii dinamoviști, care au văzut cum echipa lor favorită era egalată la 4 în minutul 82, din nou printr-o reușită a lui Botan.

Robert Niță, analistul Fanatik SuperLiga, a fost cel care a dat lovitura de grație în minutul 90, astfel că Foresta Fălticeni a rămas în istorie drept echipa care a întors de la 0-4 în deplasare la Dinamo și a câștigat în mod miraculos. Ca și o simplă statistică, pentru Dinamo marcau atunci T. Petre (’12), Mihalcea (’28), Tameș (’43) și M. Niculae (’47), în timp ce pentru Foresta marcau Robert Niță (’62, ’90), Păcurar (’73), și Botan (’75, ’82).

Echipele care au rămas în istorie au fost Preda, Onuț, Mihali, Năstase, Petre, Bolohan, Lupescu, Tameș, Munteanu, Mihalcea și M. Niculae pentru Dinamo, în timp ce pentru Foresta Suceava au jucat Nae, Șchiopu, Ciobanu, Munteanu, Beldiman, Botan, Ene, Brujan, Semeghin, Păcurar și Robert Niță. Au mai bifat minute Cernat, Răducioiu și Drăgan pentru Dinamo, dar și Gavrilescu și Buzea pentru Foresta, în timp ce tânărul pe atunci Dorin Goian (19 ani) a rămas pe bancă.

Fanatik SuperLiga, emisiune moderată de Horia Ivanovici, se vede în direct și în exclusivitate pe www.fanatik.ro în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30. Nu uitați! Emisiunea Fanatik SuperLiga se poate vedea LIVE doar pe home page-ul www.fanatik.ro, iar pentru cei care vor să o revadă, sau nu au reușit să o urmărească în direct, aceasta va fi în premieră de la ora 17:30.

Premiera Fanatik SuperLiga va fi disponibilă pe canalul de YouTube Fanatik (nu uita să dai LIKE şi SUBSCRIBE la notificări pentru a fi notificat când porneşte premiera emisiunii), precum și pe pagina Facebook Horia Ivanovici (nu uita să dai LIKE şi URMĂREŞTE pentru a fi notificat când porneşte premiera emisiunii), dar și pe pagina de Facebook Fanatik (nu uita să dai LIKE si URMAREŞTE pentru a fi notificat).

ADVERTISEMENT
Tags: