News

Ce profit a făcut compania aviatică preferată de Klaus Iohannis pentru deplasări. Într-un singur an, președintele a zburat în 20 de vizite oficiale cu Toyo Aviation

Majoritatea deplasărilor interne și externe ale lui Klaus Iohannis au fost efectuate, în ultimii ani, cu compania Toyo Aviation.
23.06.2023 | 09:33
Ce profit a facut compania aviatica preferata de Klaus Iohannis pentru deplasari Intrun singur an presedintele a zburat in 20 de vizite oficiale cu Toyo Aviation
Klaus Iohannis a apelat frecvent la serviciile companiei Toyo Aviation Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Administrația prezidențială, Toyo Aviation
ADVERTISEMENT

Subiectul zborurilor efectuate de Klaus Iohannis a fost intens dezbătut în acest an, mai ales că Administrația Prezidențială nu a dorit să dea detalii legate de costurile deplasărilor externe ale președintelui României. Totul a plecat de la deplasarea efectuată în Japonia, în martie 2023,  site-ul boardingpass.ro dezvăluind că Iohannis a călătorit cu un avion închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet.

Cifra de afaceri a firmei a fost de 88,8 milioane lei în 2022

Același site a dezvăluit că, în 2022, Klaus Iohannis a efectuat numai puțin de 22 de vizite oficiale, iar în 20 de cazuri s-a apelat la compania românească Toyo Aviation. De exemplu, în iunie 2022, Iohannis s-a dus la summit-ul NATO de la Madrid cu un avion al Toyo Aviation, controlată de Tarek El Feki, un miliardar de origine egipteană.

ADVERTISEMENT

Numele lui Tarek El Feki a apărut în stenogramele celebrului dosar în care a fost implicat senatorul PSD Cătălin Voicu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, consultate de FANATIK, anul 2022 a fost excelent pentru firma Toyo Aviation SRL.

Astfel, firma prin care se derulează activitatea companiei aviatice a bifat cea mai mare cifră de afaceri de la înființarea sa din 2007, respectiv 88.812.122 lei, în timp ce profitul net a fost de 847.470 lei. În 2021, Toyo Aviaton SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 75.152.138 lei, bifându-se un profit consistent, de 6.558.923 lei. Practic, în ultimii doi ani, Toyo a înregistrat un profit total net de 7.406.393 lei, adică aproximativ 1,5 milioane euro.

ADVERTISEMENT

În primul an al pandemiei de coronavirus, 2020, Toyo Aviation SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 59 milioane lei, dar a bifat o pierdere netă de 3,2 milioane lei. Cel mai bun an al firmei din punct de vedere al profitului net a fost 2018, când câștigul a fost de 9,97 milioane de lei, iar cel mai slab a fost 2014, când pierderea netă a fost de 9 milioane lei.

Datoriile companiei aviatice sunt de peste 51 milioane lei

În ceea ce privește datoriile Toyo Aviation SRL, acestea au atins nivelul maxim în 2015, când erau de 107.592.744 lei. În 2016, acestea au ajuns la 74.876.650 lei și au început să scadă constant până în 2021, când au ajuns la 35.581.872 lei. Anul 2022, pe lângă cifra de afaceri record, a adus și o creștere a datoriilor, care au ajuns la 51.691.691 lei.

ADVERTISEMENT

Celelalte zboruri efectuate de Iohannis cu Toyo Aviation în 2022 au fost folosite pentru deplasările la Bruxelles și Constanța (24-26 martie), Constanța (23 aprilie), Caracal (19 mai), Constanța, Bruxelles și Haga (30 mai-1 iunie), Nurnberg (4 iunie), Constanța, Haga, Constanța, Kiev și Constanța (14-17 iunie), Riga (21 iunie), Bruxelles și Constanța (23-24 iunie) , Praga și Constanța (5-7 octombrie).

De asemenea s-a mai zburat la Cincu (12 octombrie), Bruxelles (21 octombrie) Sharm el-Sheikh (7-9 noiembrie), Paris (11 noiembrie), Riga, Vilnius și Kaunas (24-25 noiembrie), Atena (3 decembrie), Tirana (6 decembrie), Bruxelles (14-15 decembrie), Caracal (20 decembrie). În februarie 2023, Iohannis a zburat cu Toyo Aviation la Baku, Bruxelles, Varșovia și Luxemburg.

ADVERTISEMENT

Deplasările externe ale lui Klaus Iohannis au costat 14 milioane de euro

Toyo Aviation deține o flotă formată din cinci avioane: un Embraer Legacy 600 YR-TRO, cu o capacitate de 16 pasageri, ce poate atinge o viteză maximă de 741 km/h, un Cessna CJ4 YR-TRK (capacitate de 9 pasageri, viteză maximă 805 km/h), un Challenger 300 YT TRC (9 pasageri, 870 km/h), un Cessna XLS+ YT-TYA (8 pasageri, 816 km/h) și un Cessna M2 YR-TAR (6 pasageri, 748 km/h).

Toyo Aviation operează numai avioane VIP și oferă un raport calitate-preț excelent. Avioanele sunt potrivite pentru a găzdui chiar și cei mai speciali oaspeți: președinți de stat sau înalți oficiali internaționali, bancheri, oameni de afaceri, artiști, sportivi, etc. Toate aeronavele noastre oferă confort de ultimă generație și sunt complet echipate (LCD, DVD player cu căști Bose, Airshow, comunicații prin satelit). Mai mult, poate opera 24/7 către un număr inegalabil de destinații, oferind pasagerilor călătorii unice și exclusiviste.”, se arată pe site-ul companiei.

În 2022, deplasările externe ale președintelui Klaus Iohannis au costat 16.600.000 lei, după cum a comunicat Adminstrația Prezidențială agenției de știri Agerpres. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că în primii opt ani de mandat ai lui Klaus Iohannis, adică în perioada 2015-2022, Administrația Prezidențială a cheltuit 67.277.000 lei pe deplasările externe ale președintelui, adică aproximativ 14 milioane de euro.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la...
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16 goluri diferență
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la...
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la final de an
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile...
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română