Sport

Ce record! Patru jucătoare din „Liga Florilor” au devenit campioane mondiale după Franța – Norvegia!

Franța a devenit noua campioană mondială la handbal feminin după finala cu Norvegia. Patru jucătoare din naționala lui Olivier Krumbholz evoluează în „Liga Florilor”.
17.12.2023 | 22:41
Ce record Patru jucatoare din Liga Florilor au devenit campioane mondiale dupa Franta  Norvegia
Patru campioane mondiale joacă în Liga Florilor. Trei dintre jucătoare evoluează la CSM București. Foto: X
ADVERTISEMENT

Franța a câștigat spectaculos finala CM de handbal feminin 2023 împotriva Norvegiei, scor 31-28. Elevele lui Olivier Krumbholz și-au luat revanșa în fața nordicelor după finala pierdută în urmă cu doi ani. Patru jucătoare din naționala Franței evoluează în prima ligă de handbal feminin a României.

Patru jucătoare din „Liga Florilor” au devenit campioane mondiale după Franța – Norvegia. Trei evoluează la CSM, una la Rapid

După un start de finală extrem de echilibrat, Franța a preluat treptat conducerea și a câștigat al treilea titlu mondial din istorie după medaliile de aur câștigate în 2003 și 2017. Cele mai bune marcatoare ale naționalei din Hexagon au fost tânăra Lena Grandveau și Tamara Horacek.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 4 jucătoare pe care selecționerul Olivier Krumbholz s-a bazat pe parcursul turneului, dar și în marea finală, evoluează în „Liga Florilor”. Laura Flippes, Laura Glauser și Grace Zaadi, toate la CSM București, dar și Orlane Kanor de la Rapid, au pus umărul la titlu mondial cucerit de Franța.

Totodată, CSM București a avut o altă reprezentantă în finala CM de handbal feminin. Este vorba despre pivotul Vilde Ingstad, care a obținut medalia de argint după înfrângerea Norvegiei în fața Franței.

ADVERTISEMENT

Olivier Krumbholz și-a luat adio de la Campionatul Mondial

Olivier Krumbholz a anunțat că se va retrage din activitate după Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Astfel, pentru selecționerul Franței, o figură reprezentativă a handbalului din Hexagon, Campionatul Mondial din 2023 a fost ultimul turneu final din cariera sa.

La meciul cu Norvegia din finală, Olivier Krumbholz, ajuns la 65 de ani, a bifat meciul cu numărul 520 pe banca naționalei Franței. Pe banca formației din Hexagon, Krumbholz a câștigat titlurile mondiale din 2003 și 2017, dar și Euro 2018 și medalia de aur în 2021 la JO.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Franța și Norvegia s-au întâlnit în 5 finale mondiale. Nordicele au câștigat în 1999, 2011 și 2021, în timp ce Franța s-a impus în 2017 și 2023. În cazul în care ar fi câștigat finala, Norvegia ar fi ajuns la 5 medalii de aur la Mondiale și ar fi depășit-o pe Rusia, care are 4 turnee câștigate.

Franța a terminat neînvinsă CM 2023 de handbal feminin

Franța este singura formație de la CM 2023 care nu a pierdut vreun meci. Naționala „Cocoșului Galic” a reușit să o învingă de două ori în competiție pe Norvegia. Cele două naționale rivale s-au mai întâlnit în faza grupelor principale, iar franțuzoaicele au câștigat cu 24-23.

ADVERTISEMENT

Franța nu a impresionat la debut, reușind o victorie la limită, scor 30-29 cu Angola. Treptat, campioana mondială și-a intrat în ritm și le-a învins pe rând în faza grupelor pe Islanda, Slovenia, Austria, Coreea de Sud și Norvegia. În fazele eliminatorii, Franța a trecut de Cehia (sferturi) și Suedia (semifinale).

ADVERTISEMENT