News

Ce rochie a purtat Carmen Iohannis în prima zi de școală. Soția președintelui, apariție inedită. Video

Ce rochie a purtat Carmen Iohannis în prima zi de școală, în unitatea de învățământ din Sibiu, acolo unde este dirigintă
13.09.2021 | 11:44
Ce rochie a purtat Carmen Iohannis in prima zi de scoala Sotia presedintelui aparitie inedita Video
Carmen Iohannis a avut o nouă apariție apreciată de creatorii de modă. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Carmen Iohannis nu s-a aflat pe Valea Doftanei alături de soțul ei, președintele României. A avut un motiv cât se poate de serios pentru care nu l-a însoțit pe șeful statului. Aceasta a participat la o festivitate restrânsă la școala din Sibiu acolo unde este angajată.

Mai mult decât atât, Carmen Iohannis a făcut deschiderea noului an școlar în sală, alături de elevii ei de clasa XII-a, acolo unde este dirigintă.

ADVERTISEMENT

Ce rochie a purtat Carmen Iohannis în prima zi de școală a noului an

Carmen Iohannis a venit ca de fiecare dată pe jos la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, unitate în care predă limba engleză.

A fost primită cu mult entuziasm de elevii săi, elevi care anul acesta se pregătesc de examenul maturității. Pentru ei urmează Bacalaureatul, unul pe care speră să-l treacă fără emoții.

ADVERTISEMENT

Soția președintelui a venit îmbrăcată într-o rochie cu o croială simplă, așa cum a obișnuit de fiecare dată la asemenea evenimente. Peste rochia albă cu flori albastre, Carmen Iohannis a asortat un sacou, de asemenea, alb.

„Le doresc tuturor un an școlar cu rezultate foarte bune și să nu ne încurce pandemia, să scăpăm de ea. Toate cele bune, mult succes și bucurie tot anul nou școlar”, a transmis Carmen Iohannis, în prima zi de şcoală.

ADVERTISEMENT

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis în precedenții ani la deschiderea școlii

Anul trecut, Carmen Iohannis a purtat o rochie creată de creatorul de modă Andreea Tincu, lucru făcut public pe pagina oficială de Facebook.

„În prima zi de școală, Prima Doamnă Carmen Iohannis poartă design românesc semnat Andrea Tincu. Este o rochie din noua colecție, custom made, cu printul inspirat din flori romanesti rare, de munte”, a scris Tincu, alături de fotografiile cu soția lui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani de zile, pe când pandemia de coronavirus nu exista, soția președintelui a făcut un selfie alături de elevii săi și a ținut un discurs emoționant, un discurs apreciat de toată lumea.

„E o zi specială pentru noi, începem un nou a școlar, suntem plini de emoții, de bucuria revederii, de speranțele unui an foarte bun. sperăm să ne bucurăm în continuare de descoperirea noului, să fim entuziaști până la sfârșit și să avem multă răbdare unii cu alții.

Mi-a fost foarte dor de ei, sper că și lor de mine…uite ce frumoși sunt”, spunea Carmen Iohannis în aplauzele tuturor. La puține momente, soția președintelui a mers să-și îmbrățișeze elevii.

Când s-au cunoscut Carmen și Klaus Iohannis

Despre Carmen Iohannis se știe că este descendenta unei familii greco-catolice, din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, în județul Mureș. În copilărie a practicat baletul și a luat lecții de pian.

În perioada comunistă din România a participat la slujbele clandestine oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în locuința particulară a acestuia, situată în strada Șelarilor din Sibiu, slujbe la care a fost prezent și Klaus Iohannis.

Cei doi aveau să se reîntâlnească atunci când Carmen avea 22 de ani, pe vremea studenției, prin intermediul unor prieteni sibieni. S-au căsătorit șapte ani mai târziu, în anul 1989.

După Revoluție, ambii au ajuns să predea la liceele în care fuseseră cândva elevi, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, respectiv la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”.

ADVERTISEMENT