News

Ce s-a ales de Dan Cămârzan, milionarul care a ajuns la psihiatrie. Bărbatul și-a sugrumat bunica de 93 de ani, după o ceartă

Dan Cămârzan, milionarul care și-a ucis bunica de 93 de ani, solicită să fie externat de la spitalul de psihiatrie, acolo unde a fost trimis forțat în anul 2019.
24.05.2022 | 10:29
Ce sa ales de Dan Camarzan milionarul care a ajuns la psihiatrie Barbatul sia sugrumat bunica de 93 de ani dupa o cearta
Dan Cămârzan, milionarul care și-a ucis bunica, este internat la psihiatrie / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Cămârzan, milionarul care și-a ucis bunica, în cursul anului 2019, ar putea fi externat din spital, în cazul în care judecătorii își vor da acordul. Bărbatul și-a făcut praf averea de aproape 30 de milioane de euro, a rămas fără familie, iar procurorii nu au reușit să finalizeze ancheta pentru că le-a fost imposibil să înțeleagă ceva din explicațiile inculpatului.

Anchetatorii nu s-au putut înțelege cu Dan Cămârzan și l-au trimis la psihiatrie

Astăzi, Dan Cristian Cămârzan, unul dintre cei mai bogați români în 2010, an în care a fost prezent chiar și în Top Forbes, ocupă o ”rezervă” la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Ștei. El a fost trimis acolo de judecători în august 2019, la trei luni după ce și-a ucis bunica în vârstă de 93 de ani.

ADVERTISEMENT

Cămârzan nu a putut să le explice anchetatorilor de ce a comis teribilul gest, cert e că acesta a venit în urma unui conflict verbal care s-a încheiat cu sugrumarea bătrânei. Când a fost prins, afaceristul le-a spus polițiștilor că nu și-a omorât bunica și tatăl. ”Bunica e tata”, a explicat Cămârzan.

În timpul celor trei luni de anchetă, bărbatul a continuat să transmită aceleași mesaje abstracte, din care procurorii nu au reușit să înțeleagă mai nimic. La momentul comiterii crimei, Cămârzan spunea despre el că este Dumnezeu, aderase la autointitulata ”mișcare a suveranilor” și era consumator de substanțe interzise.

ADVERTISEMENT

Milionarul nu avea discernământ când și-a omorât bunica

”Mișcarea cetățenilor suverani” este un grup neorganizat care a apărut inițial în SUA și s-a extins în Europa. Membrii mișcării nu recunosc moneda națională, își fac propriile acte de identitate și nu se supun ideii de stat condus de un guvern.

În august 2019, Dan Cămârzan a fost scos din arest preventiv și internat ”de îndată” la psihiatrie, ca măsură provizorie. De atunci, milionarul a rămas internat, deși a cerut în mod repetat să fie lăsat să meargă acasă.

ADVERTISEMENT

Între timp, medicii au stabilit că Dan Cămârzan nu a avut discernământ în momentul în care a comis fapta, însă au refuzat să-l lase liber, de teama unei posibile recidive. Afaceristul nu s-a lăsat și a depus două acțiuni în instanță prin care solicită încetarea măsurilor de internare medicale. Amândouă se află, în acest moment, pe rolul Judecătoriei Beiuș și sunt blocate de lipsa unei experitize medico-legale realizate de Institutul Mina Minovici.

Afacerile brașoveanului s-au prăbușit

În 2010, Dan Cămârzan avea o avere de 29 de milioane euro, conform revistei Forbes, fiind unul dintre cei mai tineri afaceriști prezenți în acest clasament. Problemele au aparut în momentul în care Cămârzan a început să-și neglijeze afacerile în detrimentul convingerilor sale pseudo-religioase.

ADVERTISEMENT

În 2016, Cămârzan începuse un proiect imobiliar de amploare lângă Brașov Business Park. Este vorba mai multe blocuri de 12 etaje, proiect în care brașoveanul anunțase că va investi peste 30 de milioane de euro. Lucrările au fost abandonate, în ciuda faptului că mai mulți clienți achitaseră integral apartamentele unde sperau să se mute încă din 2017.

În prezent, afacerile lui Dan Cămârzan au fost închise sau sunt pe moarte. Singurele societăți active pe care acesta le mai are: Infoart Service SRL, CS Asset Management SRL, Camarzan Asset Holding SA și CSQuared Industries SRL, nu mai sunt active de ani buni.

Fosta soție a cerut ordin de protecție

Eșecul din afaceri i-ar fi declanșat și problemele de sănătate psihică fostului milionar. Din această cauză, el a fost părăsit și de soția lui, Cristina, în 2018. Cei doi se căsătoriseră cu 8 ani înainte, într-o capelă din Las Vegas, iar după divorț, femeia a cerut ordin de protecție împotriva fostului soț.

În întâmpinare, Dan Cămârzan a susținut că el este Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul, Totul și Toate și că se identifică cu Legea 840851 din Statele Unite, ”In God We Trust”, a președintelui Eisenhower, prin care își afirmă propria suveranitate. Judecătorii l-au obligat, atunci, să păstreze distanța de 150 m față de fosta soție, să nu-i mai pomenească numele pe conturile de socializare și să urmeze consiliere psihologică.

ADVERTISEMENT
Tags: